Изненадите в 1/8-финалите на Шампионската лига продължават. Видяхме ги и

...
Изненадите в 1/8-финалите на Шампионската лига продължават. Видяхме ги и
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо унижи Атлетико - Мадрид с хеттрик

Изненадите в 1/8-финалите на Шампионската лига не престават. Видяхме ги и в снощните две срещи от елиминациите. Често казано малко бяха тези, които имаха вяра в крайния триумф на Ювентус против Атлетико – Мадрид. Но когато имаш състезател като Кристиано Роналдо...

С хеттрика си мегазвездата на Ювентус самичък направи обрата в срещата и попари упоритостите на Атлетико Мадрид за освен това в шампионата. Така италианците си осигуриха присъединяване в 1/4-финалите на Шампионската лига. "Бианконерите " се нуждаеха точно от три чисти гола в осминфиналния реванш след загуба с 0:2 в първата среща в Мадрид.

Играчите на Ювентус знаеха цената на успеха и естествено срещата се разви напълно по сюжета на домакините. Макар, че техен гол още в третата минута не беше зачетен, това сякаш още повече ги окуражи.

Ювентус означи гол още преди приключването на първия половин час след удар на Роналдо (в 26 минута) с глава.

През втората част обаче Кристиано се развихри. Само 4 минути след началото на вторрото полувреме "седмицата " вкара и втори гол с глава и изравни резултата с Атлетико от двата мача (2:2). А това нажежи в допълнение срещата.

В края на срещата влезлият като промяна за Атлетико - Анхел Кореа, не съумя да удържи пробив на Федерико Бернардески, последва фаулиране в наказателното поле на испанците и в 85-та минута арбитър отсъди дузпа в интерес на Ювентус. Роналдо застана зад топката и направи резултата типичен (3:0).

С тези три гола Кристиано Роналдо към този момент има в актива си 124 попадения в Шампионската лига и е едноличен водач измежду голмайсторите.

В другата среща "Манчестър сити " съкруши "Шалке 04 " (малко неочаквано) със 7:0 с голове на Агуеро (35-дузпа и 38 минута) 3:0 Сане (42-ра) 4:0 Стърлинг (56-та) 5:0 Б. Силва (71-ра) 6:0 Фодън (78-ма) 7:0 Жезус (84-та). С общ резултат от 10:2 англичаните не престават напред.

Жребият за четвъртфиналите ще се тегли на 15 март в Нион (Швейцария). Първите срещи ще се играят на 9 и 10 април, а реваншите са на 16 и 17 април.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР