Изненадите на турнира по тенис от сериите Мастърс 1000 в

...
Изненадите на турнира по тенис от сериите Мастърс 1000 в
Коментари Харесай

Рубльов и Синер изненадващо отпаднаха от Мастърса в Рим

Изненадите на шампионата по тенис от сериите " Мастърс 1000 " в Рим не престават да валят една след друга, откакто в четвъртия кръг от конкуренцията отпаднаха поставените под номер 6 Андрей Рубльов и номер 8 Яник Синер.

Руснакът Рубльов загуби с 6:7(5), 6:4, 3:6 от немския квалификант Яник Ханфман, който път реализира втората си победа над състезател от топ 10 от началото на шампионата след тази над Тейлър Фриц във втория кръг.

Ханфман измъкна първия сет след тайбрек със 7:5 точки и въпреки да позволи пробиви в първите геймови и във втория, и в третия сет, той в последна сметка излезе победител. Ранният пробив във втория сет бе задоволителен за Рубльов, с цел да изравни резултата, само че в третия сет руснакът не съумя да се оправи с мощната игра на противника си от главната линия. 

Ханфман върна незабавно пробива за 1:1, а по-късно осъществя още един за 4:2 гейма. Той затвори мача с ас, който бе шестият му в мача. Германецът наниза и 41 печеливши удара, с които обезврежда 18-те аса и 34-те " уинъра " на Рубльов.

На четвъртфиналите Ханфман ще чака спечелилия от срещата сред някогашния лидер в международната класация Даниил Медведев (Русия) и олимпийския първенец Александър Зверев (Германия).

Място в топ 8 откри и аржентинецът Франсиско Черундоло, който победи с 6:7(3), 6:2, 6:2 първата ракета на домакините от Италия Яник Синер.

Черундоло изигра един от най-хубавите си мачове напоследък, макар че в първия сет на два пъти допускаше закъснение с пробив. Аржентинецът докара нещата до тайбрек, който загуби с 3:7 точки, само че рано при започване на втория сет поведе с 3:0 гейма с два пробива задатък. Черундоло осъществя още три пробива до края на мача и употребява всички съмнения в играта на Синер, с цел да го накаже.

За място на полуфиналите Черундоло ще спори с поставения под номер 4 в схемата Каспер Рууд. Норвежецът нямаше огромни компликации против сърбина Ласло Джере и го в профил след 6:1, 6:3 за тъкмо 70 минути игра.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР