Изненадан съм от ентусиазма на правителството за идеята за АЕЦ

...
Изненадан съм от ентусиазма на правителството за идеята за АЕЦ
Коментари Харесай

Румен Овчаров разговарял с Борисов, дал му съвет кое да строим - 7-и блок на АЕЦ Козлодуй или АЕЦ Белене

Изненадан съм от ентусиазма на държавното управление за концепцията за АЕЦ "Козлодуй ". За мен нищо ново не се е случило. За мен главното е, че американските посланиците по света са получили директиви да работят за развиването и използването на американските нуклеарни технологии. В България е същото. Три години слушаме, че търсим вложители за АЕЦ "Белене ", а в този момент внезапно с съветския реактор и американска технология ще вършим нова нуклеарна мощ в Козлодуй. Според мен в този момент напълно няма да се намерят вложители и ще се получи остарялата българска сентенция - от два стола, та на земята.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният енергиен министър от Българска социалистическа партия Румен Овчаров  Румен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 година в Бургас. В интервала 1979–1984 приключва висше обучение в.

"Преди да се приказва някой трябваше да седне и да направи разбор кой вид за България ще е най-изгоден - АЕЦ "Белене " или нова нуклеарна мощ в Козлодуй. Според мен за втория вид сме закъснели доста и няма да е преференциално. Говорил съм с Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по тази тематика и тъкмо това му споделих - да се направи разбор и да се реши. До момента не съм чул отговор от премиера. Аз му споделих моите причини и те са, че няма по какъв начин да създадем нова нуклеарна мощ в Козлодуй. В момента се опитваме да вършим благи очички пред американците без да знаем каква ще е изгодата за България. За мен с тази концепция не пазиме националните си ползи ", безапелационен бе Овчаров.

"Не желая да разясня тематиката Навални. Това са тематики за селски вечеринки. Ще изтъквам една мисъл - сатанизацията на Путин и Русия не е симптом за водене на политика, а е симптом за липса на политика. Тази тематика е доста евтина и не желая да се занимавам с нея.

Не виждам някой да е низвергант от Българска социалистическа партия, тъй като е подлагал на критика Корнелия Нинова. Няма такова нещо. Българска социалистическа партия съумя да се разграничи от метода на правене на политика в интервала 2013 - 2014 година, когато хора като Станишев, Дъбов, Миков осигуряха властта на Движение за права и свободи, ГЕРБ и Цветан Василев. Аз бяха срещу изключването на Гергов, тъй като по принцип съм срещу изключванията. В момента Българска социалистическа партия не е партия на статуквото. Въпросът не е с кого ще ръководи Българска социалистическа партия, а кой и по какъв начин ще ръководи България. Българска социалистическа партия няма да може да ръководи сама България, както и ГЕРБ няма да може да го направи. След изборите ще би трябвало да отговорим на въпроса - кой е за смяната и кой е за опазване на статуквото, което виждаме сега ", разяснява Румен Овчаров  Румен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 година в Бургас. В интервала 1979–1984 приключва висше обучение в вътрешнопартийните проблеми и кавги при социалистите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР