Изненадан съм, че политици с такъв дълъг опит могат да

...
Изненадан съм, че политици с такъв дълъг опит могат да
Коментари Харесай

Трайков за Апартаментгейт: Изненадан съм, че политици с опит постъпват така

Изненадан съм, че политици с подобен дълъг опит могат да постъпят по този метод – аз, до момента в който бях във властта, не съм си разрешил да купя и да продам нищо, нула – даже акции от сдружения на Българската фондова борса, тъй като постоянно си върша сметка по какъв начин през две стъпки може да се направи връзка с нещо – това мисля, че е наложителен филтър, който би трябвало да има всеки политик. Това сподели в ефира на bTV някогашният министър на енергетиката Трайчо Трайков.
„ В случая абсурдът стана мега скандал, тъй като нещата са доста ясни и хипотезите са единствено две – или това е действителната цена и тогава, когато си във властта и от теб зависи щастието на продавача, явно не сте равнопоставени в договорката, или това не е същинската цена и нещо се крие. Ти, когато си политик, във властта, не може да допуснеш хората да одобряват едното от двете, че е правилно.
Не инцидентно затова ето такива хора, за които приказваме, те не си отиват или се връщат още веднъж след такива грандиозни произшествия за милиони и милиарди, само че изгарят по подобен не незначителен, само че в параленост относително по-дребен… и аз мисля, че Борис с безспорния си тактически нюх това доста добре го.. при него си отиват хора за скъпи чанти, за скъпи обувки, часовници, които са ги видели. Нека си ги носят у дома, само че да не се види”.
По времето на някогашния министър на енергетиката Трайчо Трайков подалият оставка през днешния ден Красимир Първанов поради на ниска цена апартамент от „ Артекс “ бе уволнен като началник на НЕК поради сключване на анекс с руснаците за АЕЦ „ Белене “.
Трайчо Трайков напомни, че в края на март 2011 година е изтичал срокът на подписан документ, по който НЕК и „ Атомстройекспорт “ са се договаряли за построяването на АЕЦ „ Белене “.
Той добави, че няколко месеца преди този момент е разговарял с съветския министър и негови представители и им споделил, че до момента в който няма финален контракт, желае да спрат да създават каквото и да е. Той посочи, че всичко това е било поръчано по времето на Станишев през 2008 година и добави, че още първоначално, когато е станал министър е сложил въпроса, че откакто приключат с производството на каквото са почнали – не желае да стартират нови неща, с цел да лимитират вредите и за тях, и за нас. Това е бил и мандатът на Красимир Първанов, който е щял да постави автограф под съглашението, изясни Трайков и добави, че Красимир Първанов е знаел за това решение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР