Изненада ме листчето на Борислав Сарафов, който чете какви сгради

...
Изненада ме листчето на Борислав Сарафов, който чете какви сгради
Коментари Харесай

Адвокат Марковски: Има яснота как политическата власт се е оплела със съдебната

Изненада ме листчето на Борислав Сарафов , който чете какви здания и коли употребил господин Гешев. Той реши, че като го удари , някакъв дял и той ще получи ”. Това съобщи юрист Людмил Рангелов в предаването във връзка вчерашните конференции на основния прокурор Иван Гешев, заместника му Борислав Сарафов и неговия заместител Ясен Тодоров.

Според юрист Димитър Марковски към този момент има изясненост по какъв начин политическата власт се е оплела със правосъдната. „ Това акцентира позицията, в това число и на адвокатския съвет, която демонстрира нуждата от правосъдна промяна, която да извади политическата власт от там. Това са процеси, които текат с години, само че в този момент се осветляват изключително добре. Политиката не трябва да закача правосъдната власт и нейните управителни органи, с цел да бъдат използвани за избрани политически цели ”, добави Марковски. Той подчертава, че е значимо да си отговорим на един значим въпрос – „ какви са причините за отстраняването на Иван Гешев ”.

Относно поисканата защита от Борислав Сарафов юрист Марковски изясни, че изпадаме в догадка, че фигурата на основния прокурор е като началник на незаконна група. Те по Конституция и по закон са призвани да разкриват сходни структури, сподели Марковски и добави, че се постановат непоправими вреди на прокуратурата.

Според юрист Рангелов този спор явно е несклоняем , би трябвало да има смяна на лицата в това управление. „ Никой не разисква въпроса с какво и по какъв начин би трябвало да е застрашен един основен прокурор, с цел да изведе фамилията си в непозната другарска страна с защита на другарска прокуратура. Това е безсрамие, на което никой не му обръща внимание ”, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР