“Изненада ме, че транспортният министър е назначен за координатор на

...
“Изненада ме, че транспортният министър е назначен за координатор на
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Транспортният министър няма нито една функционална компетентност за изборите

“Изненада ме, че транспортният министър е назначен за координатор на предизборния държавен щаб. С какви професионални претекстове и критерии? Министърът на превоза няма нито една функционална подготвеност, нито една, по организацията и провеждането на изборите! Дори превозването на изборните бумаги и машини до изборните секции не е негова отговорност. ”

Това съобщи зам.-председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Надежда Йорданова в изявление за предаването “Неделя 150 ” на БНР.

Според Йорданова казусът с Георги Гвоздейков демонстрира, че служебното държавно управление не удържа на изкушението да се включва в политически игри и да прави опити за реваншизъм. И подсети, че и предходните служебни държавни управления се включваха в политически игри, като да вземем за пример заканите за бюджетен недостиг от 6% и високи цени на горивата. Притеснителен за нея е и казусът в ДАНС, където при двама по едно и също време назначени заместници на ръководителя единият е освободен, а другият остава на поста си.

Народният представител съобщи, че ПП-ДБ не възнамерява да внася оферти за промени в Изборния кодекс и се надява и останалите парламентарни групи да не го вършат, макар че изборните правила, наложени от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия не са положителни. “Нови изборни правила би трябвало да се вършат в по-спокойни времена ”, уверена е Надежда Йорданова.

Тя подсети, че нейната групировка “Да, България ” е дал мандат на ръководителя и Изпълнителния съвет на партията да водят договаряния за общо явяване с “Демократи за мощна България ” и с “Продължаваме Промяната ” на националните и европейските избори. “Разговорите се водят, уповавам се да приключат бързо и сполучливо. Дължим на обществото консолидация, в тези сложни времена не можем да разделяме гласоподавателите ”, сподели Йорданова.

Тя чака сложна акция, само че дружно с сътрудниците ѝ ще разчитат на срещи лице в лице с гласоподавателите. “Избирателите на ГЕРБ би трябвало да преценяват кой е пожеланият сътрудник за тях - дали тази непосредственост с корпоративната част на Движение за права и свободи е значима за тях и за бъдещето на България. Ние създаваме ясно предложение към гласоподавателите по какъв начин си представяме бъдещето на България, по какъв начин да продължим промените, против които в този момент има гневна опозиция. С какви гласове и по какъв начин си представяме да се осъществят промените - ще дадем доста ясно нашето предложение на гласоподавателите ”, сподели Надежда Йорданова.

Народният представител предизвести, че се връщаме към реториката на омразата от 2017, 2018 и 2019 година, което не е градивно за страната. По думите ѝ,

скандалът с митниците и Министерство на вътрешните работи демонстрира, че промените в службите и правосъдната система би трябвало да продължат. “Това е компроматна бухалка, а не бързо, обективно и независимо следствие ”, счита някогашният правосъден министър. Защото стандартът за обявяване на информация би трябвало да е идентичен във всички случай, а не по един случай тя да е напоителна, а по други - никаква. Дори арбитър Цариградска още не може да достъпи до материалите по делото за заканите против нея.

“Консултативният съвет на европейските прокурори има ясни стандарти по какъв начин да се осведоми обществото, само че за следващ път нашата прокуратура не съблюдава тези стандарти. Затова по време на договарянията за ротацията поставихме на масата въпроса за следствената загадка - по кое време и по какъв начин би трябвало да се оповестява информация, с цел да има еднообразно отнасяне на всички случаи ”, сподели Йорданова.

Депутатът заяви, че дружно с сътрудниците си Антоанета Цонева, Божидар Божанов и Ивайло Мирчев са задали над 15 въпроса до всички институции, свързани със случая с Нотариуса. И въз основа на тях се е открило, че данните от специфичните разследващи средства се съхраняват безсрочно, не се унищожават. “Можем да си представим какви масиви от информация има в хранилищата на прокуратурата и следствените органи и във всеки един миг те могат да бъдат употребявани за компромати ”, предизвести Йорданова.

По случая с някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев някогашният правосъден министър разяснява, че “никой у нас не може да бъде заплашван от прокурор, камо ли от основния и да бъде принуждаван да подаде оставка, даже да е направил закононарушение ”. Йорданова упорства да бъдат открити обстоятелствата такива, каквито са, посредством бързо, обективно и всестранно следствие.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР