Измиването на косата може и да ни се струва като

...
Измиването на косата може и да ни се струва като
Коментари Харесай

Как правилно да нанасяме балсам за коса

Измиването на косата може и да ни се коства като обикновена част от цялото ни " прекарване " под душа, само че в действителност въобще не е за подценяване. Според фризьорите огромна част от хората даже не знаят по какъв начин вярно да употребяват продуктите си. И изключително балсама за коса, с който съгласно тях позволяваме най-вече неточности.

Оказва се, че най-честата от тях е пропускането на балсама като цяло в грижата за косата ни. " Никога не бих пропуснала балсама, откакто измия косата си с шампоан. Много хора считат, че балсамът ще сплъсти и отнеме от размера на косата им, само че даже тези с тънък косъм въпреки всичко се нуждаят от малко еликсир, въпреки и нанесен единствено по краищата ", споделя Джена Спино, професионален коафьор в салон в Чикаго.

Тя поучава постоянно след измиване с шампоан да използваме еликсир, с цел да може да възстановим косата си. Освен че я почиства, шампоанът я и дехидратира. А ролята на балсама е точно да възвърне здравия ѝ и ослепителен тип.

Друга постоянно срещана неточност, е нанасянето на еликсир върху прекомерно мокра коса. Професионалистите поучават постоянно да го вършим на добре изстискана от водата коса, с цел да може продуктът да проникне в косъма и действително да има резултат от потреблението му.

Нещо доста главно, което също би трябвало да знаем е, че балсамът не е предопределен за корените на косата, а за нейните дължини и краища. Все отново, задачата му е да подхрани, а когато го нанасяме в корените, рискуваме да омазним косата си.

Накрая, когато ни следва да отмием балсама, е целесъобразно да го създадем по-старателно, в противоположен случай още веднъж има късмет да останем с чувството за сплескана и мазна коса. Добре да изплакнем косата си повече време, до момента в който сме сигурни, че сме отмили хлъзгавата текстура на продукта напълно.

В случай че косата ни е суха и преценим, че има потребност от спомагателна хидратация, можем да нанесем и различен артикул, откакто я подсушим. Подходящи са да вземем за пример балсамите без отмиване, които се оферират под формата на спрей, лосион, серум или крем.

" Спрейовете са подобаващи за по-фина коса, кремовете и лосионите пък за по-плътна, а серумите просто би трябвало да бъдат тествани ", прецизира коафьорът от Ню Йорк Бронуен Робинсън.

За край, само че не и последно по значимост, той загатва, че каквито и артикули да използваме, би трябвало да заложим на качествените. Ако самите ние не сме сигурни кои тъкмо да изберем, постоянно можем да попитаме фризьора си за рекомендация, написа Glamour.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР