Изминаващата година ни даде много, но и ни взе много.

...
Изминаващата година ни даде много, но и ни взе много.
Коментари Харесай

2018-а ни взе много! Известните личности, които починаха през годината

Изминаващата година ни даде доста, само че и ни взе доста. За поредна година светът осиротява и загубите мъчно биха могли да бъдат обезщетени макар напредъка на науката, историята, музиката, спорта...

Кой ни напусна през 2018 година? Ето 10 персони, чийто земен път завърши в последните 12 месеца:

Антъни Бурдейн

Любимият кулинар и ефирен водещ избра да постави завършек на живота си на 8 юни на 61-годишна възраст. Той остави богато видео благосъстояние, както и паметни изречения.

Ивайло Крайчовски

В края на август ни напусна именитият басист на ФСБ и " Стари муцуни ". Отиде си едвам на 57-годишна възраст.

Стивън Хокинг

Световноизвестният физик умря в средата на март на 76-годишна възраст. Когато чува диагнозата амиотрофична латерална склероза, е едвам на 21 години. Нещо повече - казано му е, че ще живее още не повече от 2 години. Но той не стопира да се бори цялостен цял живот.

Божидар Димитров

Един от най-известните модерни български историци ни напусна на 1 юли тази година. Ще го запомним с редица археологически открития, твърдата му позиция за Македония и възприятието му за комизъм.

DJ Avicii

Влиятелният диджея постави самичък завършек на живота си на 20 април. Напусна ни на едвам 28 години. Самоубива се евентуално поради здравословен проблем, който рефлектира на прочувственото му положение. 

Стан Лий

Един от бащите на актуалния комикс. Почина на 12 ноември на 95-годишна възраст. Стои зад герои като Spider Man, X-Men, Iron Man, Thor, Hulk...

Дядо Добри

Светецът от Байлово ни напусна на 103-годишна възраст на 13 февруари. Той беше най-големият донор на столичния храм " Св. Александър Невски ". В края на декември се състоя премиерата на кино лентата за него. 

Боян Петров

Българският планинар, зоолог, скелеолог и еколог остана вечно под снежния Шиша Пангма. Остави ни обаче цялото ентусиазъм на света.

XXXTentacion

Рапърът беше погубен на 20-годишна възраст. Застреляха го в Маями, до момента в който се срещал с дилъра си. Ден преди гибелта му той разгласява клип, в който имитираше самоубийство.

Тончо Русев

Големият български композитор умря през април след малко боледуване. Негови песни изпълняваха велики артисти като Лили Иванова, Васил Найденов, Веселин Маринов, Филип Киркоров.

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР