Изминалото дерби между Ювентус и Интер от полуфиналите за Купата

...
Изминалото дерби между Ювентус и Интер от полуфиналите за Купата
Коментари Харесай

Шефът на съдиите: Мачът можеше да бъде спрян, ако Лукаку беше казал за обидите

Изминалото дерби сред Ювентус и Интер от полуфиналите за Купата на Италия е можело да бъде спряно поради расистките викания по адрес на Ромелу Лукаку. Това е мнението на ръководителя на Съдийската комисия в страната Джанлука Роки по отношение на случаите в края на срещата в Торино.

Тогава Лукаку изравни за 1:1 от дузпа, след което предизвика тифозите на домакините. Той получи втори жълт картон за жест, с който прикани ентусиастите на “бианконерите ” да замълчат. Всичко това докара до меле сред футболистите, вследствие на което бяха показани още два червени картона - на Хуан Куадрадо и на Самир Ханданович.

Според Джанлука Роки нападателят на Интер е трябвало да сезира основния рефер Давиде Маса за расистките обиди по собствен адрес, което най-вероятно е щяло да докара до прекъсване на дуела, както изисква протоколът в такива случаи. Белгиецът обаче не го е направил. Също самият съдия не ги е чул.

Иначе Роки отбелязва, че основният арбитър се е справил добре с дербито. В отчета на Маса пък написа, че вторият жълт картон на Лукаку е показан поради жеста му, придружен от думите “Muti, muti ” (млъквайте - от италиански), което също се санкционира с публично предизвестие, отбелязва “Гадзета дело спорт ”.

Реваншът в Милано е 26 април.
 Провокации и кроше: ето за какво се стигна до три червени картона в Дербито на Италия Провокации и кроше: ето за какво се стигна до три червени картона в Дербито на Италия
Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР