Изминалият юли в американския щат Аляска е бил най-топлият месец,

...
Изминалият юли в американския щат Аляска е бил най-топлият месец,
Коментари Харесай

Юли в Аляска е бил най-топлият месец в САЩ, откакто се водят подобни статистики

Изминалият юли в американския щат Аляска е бил най-топлият месец, откогато там се водят сходни статистики, съобщи ДПА.

Средната месечна температура е била 14,5 градуса по Целзий, съгласно данни на американското държавно управление, оповестени през днешния ден. Това е с 3 градуса повече от междинното за юли в Аляска и е малко над междинното за досегашния най-топъл месец там, а точно юли през 2004 година, посочи американското Управление за океанографски и атмосферни проучвания.

За прилежащите 48 щата ръководството сподели, че междинната температура през юли е била 23,6 градуса по Целзий. Това трансформира миналия юли в 27-ия най-топъл юли за 125-те години на водене на сходни статистики. На същата 27-а позиция е и месец юли през 1917 година

Управлението също така регистрира, че през миналия юли е имало и рекордни наводнения, които са били най-големият метеорологичен проблем за 48-те прилежащи щата. Много от тях са били породени от урагана Бари, минал през щатите Луизиана и Арканзас.

Валежите са били съвсем колкото междинното за месеца, само че данните за последните 12 месеца за преваляванията - т.е. от август 2018 година до юли 2019 година - трансформират оценения интервал в най-влажния интервал август-юли в историята на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР