Изминали са точно 80 години от раждането на един от

...
Изминали са точно 80 години от раждането на един от
Коментари Харесай

Палав, див и многолик: Така Ник Нолти стигна до 80

Изминали са тъкмо 80 години от раждането на един от най-многоликите и необуздани герои на Холивуд - Ник Нолти. Международните издания постоянно поставят пред името на Нолти думата naughty (от британски - своеволен, неприятен бел.ред.), наричайки го Naugty Nick Nolte, като по този метод желаят да подчертаят дивия му манталитет. Дали на Нолти му пука за това? Едва ли. Актьорът с немска, шведска, ирландска и италианска кръв рядко се трогва от нещо, което се споделя или написа по негов адрес. Не смъква шапка даже на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, въпреки и много преди Тръмп да стане президент, само че това е друга история, която ще ви разкажем по-късно.

Нолти е артист, който може да се похвали с към 50 функции в киното, коя от коя по-разнообразни. Не се е снимал в комедията " Четири сватби и едно заравяне ", само че е играл този филм в живота най-малко във връзка с сватбите и има две деца - 34-годишен наследник Броули и 13-годишна щерка Софи, несъмнено от разнообразни свои съпруги.

Роден е на 8 февруари 1941 година в Небраска, Съединени американски щати. А рожденото му име е Николас Кинг Нолти.

След като приключва гимназия, е признат в щатския университет в Аризона, с футболна стипендия, само че скоро отпада, защото се проваля на изпитите. След това отпътува да учи спектакъл в Пасадина. За малко учи и с Брайън O`Бърн в Академията на Стела Адлър в Лос Анджелис. Първите 14 години от кариерата си пътува из страната и играе с разнообразни районни театрални групи.

През 1976 година в Калифорния прави огромния си пробив в именития ефирен мини-сериал " Богат, безпаричен " а скоро следват и функциите в киното. Дебют за Нолти в игралното кино става филмът " The Deep ", където артистът си партнира с Жаклин Бисе. Разностранните герои стават запазена марка на Нолти още в ранните години на кариерата му в киното, с функции като тези на контрабандист на дрога-ветеран от Виетнам в " Who`ll Stop the Rain ", изгубила илюзиите си футболна звезда в " North Dallas Forty ", безгрижен публицист в " Heart Beat " и морски биолог-отшелник във филмовата версия на класиката на Джон Стайнбек " Улица Консервна ".

Сред най-впечатляващите му превъплъщения са тези във филмите " 48 часа ", " Под обстрел ", " Плевели ", " Сбогом на краля ", в сегмента на Мартин Скорсезе от " Нюйоркски истории ", режисиран от Скорсезе, Уди Алън и Франсис Форд Кополоа.

Още " Нос Страх " (с Робърт ДеНиро), " Принцът на приливите " (с Барбара Стрейзанд), два кино лентата по книги на Вонегът - " Mother Night ", и " Закуска за първенци " (1999), в " Тънка алена линия ", " Добрият апаш ", " Хълк ", " Бойна кръв " и други.

Талантът на Нолти и неговата харизма не остават незабелязани от дамите. Актьорът е успявал да се ожени цели четири пъти и да се разведе три пъти. Първата му брачна половинка е актрисата Шийла Пейдж, с която бракът им продължава от 1966 до 1970 година

През 1978 година Ник се дами за Шарин Хадад, само че през 1984 година се развеждат, с цел да може още през същата година Нолти да се ожени за третата си брачна половинка Ребека Лингер. От нея артистът има наследник Броули. Макар че бракът им продължава към 10 години и той бива разтрогнат през 1994 г.За Ник следват дълги години, в които той повече не се взема решение на нов брак до 2016-та, когато се дами за актуалната си брачна половинка Клайти Лейн, въпреки че връзката на двамата датира от доста по-рано, а през 2007 година се ражда щерка им Софи Лейн Нолти, която е към този момент на 13.
90-те години на предишния век се оказват доста спорни за живота на Ник. Наред с сполучливите си функции в няколко кино лентата, тези години са белязани от бракоразвод, женитба и доста алкохол за Нолти.

Когато Катрин Хепбърн (с която си партнират през 1985 в " Мисис Куигли " ) го упреква, че е спал пийнал във всяка канавка на града, той ѝ дава отговор: " Не е правилно, останали са ми още 2-3 ".

Но, още веднъж през 90-те и по-точно през 1992 година списание People го избира за най-сексапилния мъж на планетата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР