Изминалата седмица беше може би най-тежката за компанията на Марк

...
Изминалата седмица беше може би най-тежката за компанията на Марк
Коментари Харесай

Време ли е да изтрием Facebook

Изминалата седмица беше може би най-тежката за компанията на Марк Зукърбърг. Причината - появиха се данни за нечисти практики по време на изборите в Съединени американски щати. След като се оказа, че компанията Cambridge Analytica напълно свободно е събрала данни от над 50 милиона Фейсбук профила и по този метод е повлияла на демократичния развой, интернет безусловно избухна против най-голямата обществена мрежа в света.

В сряда, в границите на единствено два часа, хаштагъгът #DeleteFacebook събра над 10 000 споделяния в Twitter и 40 000 до идващия ден. Мнозина показаха гнева си против Фейсбук, като споделиха, че аферата с Cambridge Analytica е преляла чашата и не желаят да са част от платформата.

Браян Актън, някогашният Съд на Европейските общности на WhatsApp - компания, която Фейсбук закупи през 2014 година, също сподели, че е време да напуснем мрежата.

Марк Зукърбърг пък пропусна да се появи на обща за компанията среща, където се очакваше да бъде разстрелян с въпроси по отношение на обстановката. В сряда той пусна пост, в който призна грешката си, започвайки с изказванието, че компанията не заслужава потребителите си, в случай че не съумява да им даде вярна и съответна услуга.

Акциите на компанията също поеха надолу и не престават да падат с към 1% дневно, сваляйки цената на предприятието с десетки милиарди.

Над 3000 рекламодатели изпратиха запитвания към Фейсбук, обмисляйки също да преустановят или трансформират връзките си с платформата.

Очакванията са, че Фейсбук фактически ще загуби огромно количество консуматори в идващите седмици и месеци, като потокът най-вероятно ще се насочи към Instagram - друга компания, която Фейсбук има. По всичко проличава, че краят на Фейсбук като мрежата, която познаваме, не е надалеч. Въпросът е какви ограничения ще подхващат Зук и компания. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР