Изминалата година промени и представите за богатство по света. Дълги

...
Изминалата година промени и представите за богатство по света. Дълги
Коментари Харесай

Илън Мъск ще завърши годината като най-богатият човек на света

Изминалата година промени и визиите за благосъстояние по света. Дълги години за най-богат човек на Земята се смяташе Бил Гейтс. Развитието на галактическите технологии обаче изстреля към небето фирмите на бизнесмени като Джеф Безос и Илон Мъск.

В света има 2755 души с благосъстояние над 1 милиард $.

След като направи гражданска война в автомобилостроенето с електрическите си коли, Илън Мъск покори и Космоса. Освен че изведе първия граждански екипаж в околоземна орбита, корабите на компанията му обслужват НАСА и интернационалната галактическа станция. В последните дни на годината благосъстоянието му се пресмята на 274 милиарда $.

През лятото създателят на " Амазон " Джеф Безос реализира 20-годишната си фантазия и излетя в Космоса с още трима галактически туристи. Акциите на компанията му " Блу Ориджин " скочиха фрапантно. По последни данни на списание „ Форбс “ Джеф Безос има 197 милиарда $.

На трето място е водачът на империаята за първокласни артикули LVMH Бернар Арно, чието положение е с половин милиард по-малко от на Безос.

Въпреки Коронавирус пандемията, милиардерите стават все по-богати.. През отиващата си 2021 година те са нараснали благосъстоянието с още 8 трилиона $.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР