Изминалата 2022-а ще остане в историята с нападението на Русия

...
Изминалата 2022-а ще остане в историята с нападението на Русия
Коментари Харесай

Най-четените статии от политика и икономика за 2022-а: войната, изборите и още нещо

Изминалата 2022-а ще остане в историята с нападението на Русия над Украйна. Това събитие прекатурна освен европейската, само че и международната геоплитика, стопанска система и енергетика и изобщо всяка сфера на живота, като безспорно ще продължи да оказва резултат още дълго. Макар и да звучи пресилено, сега живеем в основаването на нов международен ред за първи път от Втората международна война насам.

Темата за войната нагорещи мощно и българския политически живот, изключително откакто стана мотив за прекъсването на доставките на съветски газ и за помощта към Украйна. До огромна степен може да се каже, че тя стои и в основата за свалянето на държавното управление на Кирил Петков. Което води до другото огромно събитие - следващите избори за парламент и политическата рецесия в България.

Другите тематики, които са вълнували читателите на " Капитал ", са свързани с ареста на Бойко Борисов, политическите връзки на Слави Трифонов, санирането, Кодекса на труда и опазването на здравето и други
№1 Войната
и последвалите я мнения и разбори са най-четените за годината в секцията " Политика и стопанска система ".
Реклама
Ето и някои от по-ключовите текстове от първите дни на войната:

Както и, който следеше непрекъснато събития на фронта и оттатък него.

Повратен миг във войната, която приключи с. А към момента настоящ е въпросът:.
Реклама №2 Изборите
На 2 октомври българите гласоподаваха за парламент за четвърти път в границите на 18 месеца. В съпоставяне с вотовете през 2021 година, в този момент публичният интерес към не беше чак толкоз огромен. Което е обяснимо - сходни политически конфигурации се възпроизвеждат, а изгледите за излаз от рецесията са дребни.
№3 Газовата връзка
Един от най-големите кавги във властта избухна още в първите дни на назначения от президента Румен Радев длъжностен кабинет. Тогава енергийният министър Росен Христов, които действително бяха наложително изискване за неговото довеждане докрай. По-късно, след митинги и мощен публичен напън, министър Христов внесе ново решение за въпросните промени, а през есента.
№4 Кодекс на труда
Донякъде изненадващо, измежду най-четените текстове за годината се подреждат и два текста за промени в Кодекса на труда. Първият е за при трудовото договаряне, а вторият е разбор на Ребека Клейтман от Адвокатско съдружничество " Ърнст и Янг ", който преглежда. Но като се има поради, че Кодексът визира всеки работещ, ползата към измененията в него намира разумното си пояснение.
№5 Операция " Страх "
Или историята за това по какъв начин. А през съкрушителните й елементи се виждат всички проблеми в организацията на здравната система -, поддържане на монопола благодарение на държавната регулация, всеобщо овакантяване на лекари и като резултат - по-ниско качество на здравните услуги. В същото време на месец.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР