Изминалата 2021 г. донесе големи ръстове на пазара на горива

...
Изминалата 2021 г. донесе големи ръстове на пазара на горива
Коментари Харесай

Най-растящите компании за горива: Цени скок и ново дружество на Георги Самуилов

Изминалата 2021 година донесе огромни растежи на пазара на горива главно поради по-високите цени. По-предизвикателни са актуалната година и ниските маржове Пазарът стана все по-руски, господството на " Лукойл " - цялостно
Изминалата 2021 година донесе големи растежи на пазара на горива. Скокът на приходите е изцяло логически на фона на 2020 година и потъването на цените на петрола поради пандемията.

С преодоляването на вируса светът се отвори за пътешестване и най-много за ползване, като това увеличи фрапантно цената на петрола и на транспортната услуга. При огромните петролни компании растежите по отношение на миналата година бяха приблизително съвсем 25%, изпреварвайки приходите си от 2019 година В класацията " Гепард " на най-растящите дребни и междинни петролни компании скоковете са надалеч по-значителни, като най-ниският на дъното на класацията е 40%, а на върха смяната е със 107% нагоре.

Настоящата 2022 година и войната в Украйна донесоха нов огромен скок на цените на горивата и ограничавания пред вносителите, като пазарът стана все по-руски,
Реклама На петролния връх
Най-растящата за 2021 година компания в бранш горива е записаната в Пловдив " Севи ойл ". Тя регистрира скок със 107.8% и 66.5 млн. лева доходи. Огромен растеж има и при личния състав - от 86 на 145 души. Дружеството е благосъстоятелност на " Джей Ес ойл ", която се управлява от

Втора в класацията с растеж 106.4% и доходи 7 млн. лева се подрежда " Росбул транс ", която има бензиностанция в Бургас, като компанията е благосъстоятелност на Росинка Бъчварова, която предизвести напролет на тази година, че стартират банкрути на дребни бензиностанции поради доста високите цени и доста ниските маржове, като търговците едвам покриват разноските си. Като една от главните аргументи се показва и новата политика на " Лукойл България " за унищожаване на отстъпката при цените на едро.

На трета позиция е пловдивската " Алпи - 2010 ", благосъстоятелност на Пенчо Стоев и Александър Лапков. Компанията пораства със 103% и има 13.3 млн. лева доходи.
Реклама Най-големият по приходиЛидер по мярка на приходите в класацията на най-растящите е " Лотус ойл трейд ". Компанията има доходи близо 83 млн. лева, като регистрира растеж 68.3% по отношение на 2020 година Печалбата на сдружението за 2021 година е 3 млн. лева
Компанията е записана през 2018 година и е със седалище в Плевен - Западна индустриална зона, рафинерия " Плама ", като разполага с петролна складова база, която е лицензиран данъчен склад. Капиталът е 1 млн. лева, а от уеб страницата на сдружението излиза наяве, че то търгува с цялостен обсег от енергийни артикули.

От компанията споделят за себе си, че е напълно ново частно сдружение. Т Тя функционираше на територията на банкрутиралия Комбинат за тежко машиностроене в Русе, където разполагаше с рафинерия за битум и оперираше със склад за горива и в Плевен в Западната индустриална зона (бившата рафинерия " Плама " ). Фирмата обаче потегли по пътя към банкрута малко откакто името й стартира да се свързва с варненския предприемач Веселин Марешки и веригата му бензиностанции VM Petroleum, като " Полисан " се сочеше като един от доставчиците му на бензин и дизел.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР