Изминаха точно 23 години от един от най-мистериозните и в

...
Изминаха точно 23 години от един от най-мистериозните и в
Коментари Харесай

На този ден: Героизмът на Джордан

Изминаха тъкмо 23 години от един от най-мистериозните и в това време значими моменти в историята на НБА. На 11 юни 1997-а Чикаго Булс и Юта Джаз се изправят един против различен в мач №5 от финалната серия за трофея " Лари О'Брайън " в Солт Лейк Сити. Голямата вест към събитието е положението на Майкъл Джордан, който явно изпитва проблеми поради грипоподобни признаци.
До момента на конфликта серията е 2-2, а мачът е от извънредно сериозна значимост, че Джордан да не вземе присъединяване в него. Той и тимът му стартират дуела прекомерно разконцентрирано и още в първата четвърт изостават със сериозен двуцифрен пасив. Шампионският темперамент на Ем Джей обаче не разрешава на странични фактори да го спрат и макар че всеки миг би примрял на паркета, нанизва 38 точки и подсигурява успеха на тима си с решаваща тройка в края на четвъртия интервал. Булс печелят борбата с 90:88, а в идващия дуел на своя територия донасят втората поредна и общо пета купа за отбора.
" Почти бях обезводнен, само че желаех просто да печеля мача. Не можех да вдишвам. Енергията ми беше на доста ниско равнище. Устата ми беше суха ", споделя Джордан след дуела.

 Личният треньор на Майкъл Джордан разкри истината за " The Flu Game "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР