Изминаха повече от три години от изчезването на 15-годишната ученичка

...
Изминаха повече от три години от изчезването на 15-годишната ученичка
Коментари Харесай

Мистериозното изчезване на Ребека Ройш. Случаят, който шокира цяла Германия

Изминаха повече от три години от изгубването на 15-годишната ученичка Ребека Ройш, само че за този неразгадан случай към момента приказват всички. Въпреки че все още проверяващите считат, че става въпрос за ликвидиране, фамилията й не губи вяра и има вяра в завръщането на момичето вкъщи.

Ребека Ройш, наричана „ Беки “ от приятелите си, е родена на 21 септември 2003 година в Берлин и живее там с родителите си и двете си по-големи сестри.

За нейния живот се знае малко. Имала положителни оценки в учебно заведение, макар че не се откроявала в образованието си. Обичала да прекарва времето си с приятелите си, само че в това време от време на време се карала с тях.

Според татко й се стигнало до такава степен поради подигравките на съучениците си, Ребека да изтрие профила си в обществената мрежа. Но като цяло за 2019 година тя била най-обикновена 15-годишна тийнейджърка.

В месеците преди изгубването й тя станала доста близка с 27-годишната си сестра Джесика, която била омъжена и имакла щерка. Ребека обичала да й върви на посетители след учебно заведение и да се грижи за племенницата си. Тя постоянно казвала на сестра си, че след дипломирането си мечтае да стане стюардеса или модел.

Но всичките й фантазии и проекти ненадейно са прекратени от изгубването й, което даже и в този момент остава едно от най-обсъжданите в Германия.

Хронологията

17 февруари 2019 година било неделя и Ребека решила да прекара целия денонощно в къщата на по-голямата си сестра, която се намирала в региона на Бриц. Флориан, брачният партньор на Джесика, бил отпътувал за корпоративно празненство навън предния ден и трябвало да се върне едвам на 18 февруари, тъй че останалите единствено трите (двете сестри и дъщеричката).

Денят минал безшумно, като Ребека играел най-вече с 2-годишната си племенница, а Джесика почиствала къщата. След това поставили бебето да си легне и откакто гледали филм, си легнали към 23:00 (Бека спяла на дивана в хола).

Рано сутринта (между 5 и 6 сутринта) Флориан се върнал и незабавно отишъл в спалнята си. Приблизително по същото време Джесика се събудила и почнала да подготвя щерка си за ясли.

В 07:00 часа излязла от у дома, с цел да заведе детето на детска градина, а в 08:00 часа била на работа. Джесика била последният човек, който видял Ребека, до момента в който момичето към момента спяло умерено на дивана в хола на къщата им.

В 07:15 Бриджит, майката на Ребека, се обажда на щерка си, с цел да я разсъни за учебно заведение, само че телефонът на момичето е изключен. Това изглеждало необичайно, защото по-късно се оказва, че телефонът на ученичката последно е бил обвързван към домашния Wi-Fi в 08:02 сутринта.

Бриджит мислела, че щерка й към този момент е будна и отива на учебно заведение. Но изключеният телефон на Ребека съществено разтревожил майката на момичето, защото това не било типично за нея. Така че в 08:25 тя взема решение да се обади на своя шурей Флориан, с цел да ревизира дали Ребека е тръгнала за учебно заведение.

Флориан, който е спал през цялото това време, отива да ревизира Ребека, само че не я намира на дивана. Липсвали и ученическата й раница и лилавото одеяло, на което спяла.

Веднага би трябвало да се каже, че при инспекция на телефона на Флориан служителите на реда са разкрили косвени доказателства, че той е употребявал устройството си сред 07:30 и 08:00 часа. Въпреки че на телефона му нямало заложена ключова дума, тъй че всеки можело да го употребява.

В 08:42 Бриджит написа следното известие на щерка си:

„ Здравей, скъпа моя, уповавам се да дойдеш на учебно заведение в точния момент. Не мога да се свържа с теб. “

Ще бъде доставено, само че не и прочетено. В 08:43 телефонът ще бъде изключен и в никакъв случай повече няма да се появи в мрежата. Що се отнася до местоположението на мобилния телефон, по незнайни аргументи не било допустимо да бъде проследен.

Предишния ден Ребека възнамерявала да отиде на учебно заведение, само че в тази злощастна заран тя по този начин и не се появила. Родителите почнали да се тревожат едвам откакто момичето не се върнало от учебно заведение. Те се обадили на всички другари и познати на Ребека, само че на 18 февруари никой не я видял и не знаел къде се намира.

Издирването

С вярата, че момичето въпреки всичко ще се появи, роднините на Ребека изчакали до вечерта, само че към 18:00 часа въпреки всичко се обърнали към полицията с изказване за изгубването на щерка им.

Разследващите открили, че с момичето е изчезнала освен раницата й, само че и доста персонални движимости, в това число такива, които са били съхранявани в къщата на родителите й. Сред тях били телефон, портфейл, фотоапарат и чанта. Оказало се, че тя или е възнамерявала изгубването си, или някой деликатно го е провел?

Друга детайлност, която провокирала доста въпроси, е изчезналото лилаво одеяло от вкъщи на сестра й. То било много дебело и огромно, тъй че нямало  смисъл момичето да го взима със себе си.Къде е изчезнало? Може би върху него са останали някакви уличаващи следи и Флориан го е унищожил?

Полицията направила всичко допустимо, с цел да откри Ребека, извършвайки всеобщи претърсвания на всяко допустимо място, от хостели и питейни заведения, завършвайки с квартири в гетото, където живеели наркомани и нарушители.

Но макар обстоятелството, че управляващите имали стотици следи и следствието излязло отвън границите на страната (по едно време я търсели в Полша и България), Ребека като че ли се изпарила във въздуха. Но може би разгадаването на нейното изгубване е някъде доста покрай дома й?

Несъответствията

От самото начало зетят на Ребека, Флориан, бил основният обвинен в тази ситуация. Всъщност той е разпитван десетки пъти и даже задържан два пъти, пробвайки се да потвърдят съпричастността му в изгубването на Ребека. Но откакто не намерили надеждни доказателства, след малко време той бил освободен още веднъж.

Флориан, несъмнено, отхвърля всички обвинявания, заявявайки, че не е могъл да нарани Ребека. Между другото, фамилията на момичето поддържа мъжа, защото го считат за доста благ и прелестен човек, който в никакъв случай не би споделил даже груба дума.

Все отново има някои несъответствия във връзка с алибито на Флориан и неговите показания. Както бе упоменато нагоре, той споделил, че е спал по времето, когато Ребека е изчезнала, само че интензивността на телефона му приказва за противоположното.

Мнението на полицията

Въпреки че органите на реда в никакъв случай не разкрили никакви следи, те споделят, че единственото допустимо пояснение за изгубването на момичето, основано на наличните доказателства, е, че Ребека в никакъв случай не е напускала дома на сестра си жива.

И защото е открито, че на 18 февруари към 10:00 ч. Флориан е тръгнал на изток със своето Renault Twingo и се е върнал назад късно вечерта на 19 февруари, това навежда на избрани размишления. Той в никакъв случай не загатва задачата на пътуването си пред медиите, ограничавайки се до следните думи:

„ Всичко това не е обвързвано със случая, само че не ми е разрешено да приказвам за това с никого. “

Имало клюки, че Флориан е забъркан в наркобизнеса и по тази причина постоянно пътувал до Полша, само че в никакъв случай не били открити доказателства за това. Въпреки че прокурорът Мартин Стелтнер в скорошно изявление споделя, че „ продължаваме да проверяваме зетя на изчезналото момиче “.

Други теории

Първоначално имало версия, че Ребека напуснала дома на сестра си по лична воля и изчезнала някъде по пътя към учебно заведение. Дори имало  очевидец, който твърди, че е видял Ребека в деня на изгубването й на автобусната спирка към 09:00 часа. Той персонално се познавал с Ройш и по тази причина решително споделил: „ Беше Ребека “.

Между другото, тази доктрина може да е обвързвана с интернет другар на Ребека на име Макс. Въпреки че последвалото полицейско следствие посочило, че той няма нищо общо с изгубването на ученичката, защото живее прекомерно надалеч и даже не я е виждал.

По един или различен метод позицията на полицията, която неведнъж е заявявала, че момичето явно не е живо, води до избрани мисли: може би те не разкриват всички детайлности по случая. Тялото на Ребека в никакъв случай не е намерено.

Семейството на Ребека продължава да се надява щерка им и сестра им да се върне вкъщи. Вивиен, втората сестра на изчезналото момиче, един път загатва в изявление:

– Още на петия ден след изгубването й от полицията ни споделиха, че евентуално е мъртва. Не имам вяра в това. Всеки път, когато си помисля за това, ми става лошо… Всички чакаме с неспокойствие Ребека да пристигна един ден и да каже: „ Здравейте, липсвах ли ви? “

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР