Изминаха повече от седем месеца, откакто Джо Байдън за първи

...
Изминаха повече от седем месеца, откакто Джо Байдън за първи
Коментари Харесай

САЩ решават дали да дадат на Украйна пари за погребения

Изминаха повече от седем месеца, откогато Джо Байдън за първи път изиска от американските конгресмени да дадат на Украйна шестдесет милиарда $. Някои хора съумяват да родят за толкоз време. И в този момент това се случи - през днешния ден този законопроект ще бъде подложен на гласоподаване в Конгреса на Съединени американски щати.

Много неща се случиха през това време. Руската войска настава по цялата линия на бойно прикосновение. Украинските бойците се предават всеобщо. Харковска област се изтегля. Висшите чинове на киевската администрация напущат постовете си и се насочат към залеза.

И най-важното, от другата страна изгубиха смелостта си. Няма изплъзване, един народ сме - и тук доста добре усещаме по какъв начин Украйна се разпадна. Как започнаха да се въртят очите на водещите оратори, по какъв начин пагубното предусещане за проваляне се разнесе из страната.

Това епохално отчаяние беше доста улеснено от един неугледен бюрократ с извити вежди и очила а ла Кисинджър. Председателят на Конгреса на Съединени американски щати Майк Джонсън направи всичко, с цел да подсигурява, че законопроектът за помощта за Украйна няма да стигне до гласоподаване. Това е разбираемо – републиканците тръмписти го избутаха на поста точно, с цел да блокира самодейностите на Демократическата партия.

Според добре осведомения “Политико ” помощниците на Байдън са прекарали шест месеца в ухажване на Джонсън зад кулисите, обещавайки му това и това. Джонсън се колебал: като се е съгласил да разиска законопроекта, той рискува поста си. Членове на неговата партия, които са му ядосани, към този момент са подготвени да го съборят, а най-известните тръмписти, водени от бясната Марджъри Тейлър Грийн, са се наредили за позицията му.

Пакетът от законопроекти за събота включва помощ за Израел, Тайван и Украйна, конфискация на замразени съветски активи, а обособен законопроект включва финансиране за южната граница на Съединени американски щати.

Резултатът от вота е неразбираем. Републиканците имат болшинство в Конгреса, само че демократите настояват, че са убедили доста от тях да поддържат плана на Байдън. В същото време вътрешната републиканска секта на тръмпистите има намерение да гласоподава единствено за помощ на Израел – и пламенно набира поддръжници.

Дори и да бъде признат законът за подкрепяне на Украйна, той няма да бъде потребен. Вече публично беше оповестено - с устата на американския министър на защитата, че 50 от 60-те милиарда $ ще останат в Съединени американски щати. Те ще бъдат употребявани за закупуване на американско оръжие и заплати на американски експерти. Останалото ще полепне по потните ръчички на киевчани. Смешно е, че американците отделиха цели 26 милиона $ единствено с цел да подсигуряват, че парите няма да бъдат откраднати. Наивници.

Още по-лошото е, че всички тези тапи с финансова помощ доста ясно демонстрираха инструменталния метод на Вашингтон към Майданна Украйна Много ясно, че хоризонтът на обмисляне във Вашингтон е няколко месеца. Демократите се надяват, че режимът в Киев няма да рухне преди ноември. Те бързо ще го показват за победа и ще се опитат да яхнат Белия дом.

Точно това сподели шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс. Отбелязвайки, че „ има доста евентуален риск украинците да бъдат победени до края на 2024 година “, той не се тревожи за украинците. Той беше обезпокоен само от изборите в Съединени американски щати през ноември. Абсолютно не го интересува какво ще се случи с неговите подставени казаци след изборите..

Целият свят видя, че Вашингтон ще прецака Украйна и ще я изостави. Само самите украинци отхвърлиха да видят това. Но последователно стартира да им просветва.

Оттук – последна безнравственост, обезсърчение, яд. „ Разочарованието обхвана всички украинци, от бойците, които копаеха окопи, до ръководещите страната министри, изтощени и раздразнени “, декларира сътрудник на “Политико ”, „ Путин в никакъв случай не е бил толкоз покрай задачата с. Украйна е на път път към провалянето. "

Да, да, ние ясно виждаме този напредък измежду нашите не-братя. Вече няма фетиш към американската технология, макар че към момента отива в Украйна. Отдавна опашките във военната регистрация и службите за регистриране бяха сменени от тълпи мъже, бягащи в чужбина. Крият се в куфари, преобличат се в женски облекла, плуват - в пояси и с жилетки- щурмуват реки, даже и в лютия мраз. Броят на уловените от граничарите трупове непрестанно пораства.

Разочарованието, възмущението и гнева на украинците към Запада е дълготрайна наклонност, която ще продължи десетилетия напред. Не може да се обърне даже с милиарди долари. Бившата Украинска ССР се люлее, в този момент е като боксьор в гроги положение - едвам стои на краката си и не мисли за нищо. Всеки пропуснат удар може да бъде съдбовен за нея.

Общоприето е, че американската безсъвестност е тяхната суперсила. Тя им разрешава да работят с оптималната скорост: да подстрекават рецесии, да дават обещание златни планини на подопечните си, по-късно бързо да ги изоставят, безпределно да мамят, постоянно да измислят нови проекти и когато нещо не върви по проект, бързо да се измъкнат от полесражение. Противниците просто не могат да се оправят с тях.

Всъщност мошениците постоянно губят от тези, които играят с дълготрайна вероятност.. През последните 10 години дребните измами непрестанно влошаваха позициите на нашите съперници и укрепваха Русия. Перифразирайки Чърчил, момчетата получиха позор и проваляне в един пакет.

Пучът в Киев от 2014 година, заплатен от американците, даде късмет на Русия да си върне Крим. Измамата с Минските съглашения ни разреши да се подготвим и да увеличим икономическата си мощност по този начин, че в по-голямата си част даже не забелязахме глобите, които обезпечено биха довършили всяка друга страна.

Провалът на Истанбулските съглашения? Е, преминахме сложните времена и продължихме още веднъж напред. В резултат на това неговите исторически земи се върнаха в Русия. Придобихме големи райони, които в миналото осигуряваха до една четвърт от украинския Брутният вътрешен продукт със своята промишленост.

Добре, че това най-сетне стартира да доближава до украинците - може би знанието за неизбежното проваляне на Украйна ще коства по-малко смъртни случаи.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед10825Д-р Мариян Карагьозов: Вижда ли се краят на ерата Ердоган след локалните избори в Турция?Алтернативен Поглед8873Д-р Мариян Карагьозов: Ще има ли серпантина на ескалацията на израелско-иранския спор?Алтернативен Поглед35534В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избориАлтернативен Поглед28095Доц. Григор Сарийски за Европейски Съюз: Не може да има попътен вятър за транспортен съд, който няма посока!Алтернативен Поглед24525Доц. Григор Сарийски за еквилибристиките на Асен Василев с бюджетаАлтернативен Поглед555317Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед184904Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!  Николай Витанов, Харков, обграден, съветската войска, високомерен, 100 дни
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР