Изминаха почти осем века от битката при Нева, която се

...
Изминаха почти осем века от битката при Нева, която се
Коментари Харесай

Наталия Нарочницкая: Отношението на Запада към Русия не се е променило след битката при Нева

Изминаха съвсем осем века от борбата при Нева, която се организира сред шведските и новгородските войски покрай устието на Ижора, само че политиката на Запада към Русия не се е трансформирала през това време, съобщи в изявление за „ Ридус “ Наталия Нарочницкая, президент на фондацията за проучването на историческите вероятности.

„ През цялото време, през което Рус се превръщаше в Русия, ние постоянно сме били съпроводени от някаква особена ревнивост от страна на Запада, без значение от действително съществуващите несъгласия. Изтъкнатият английски историк Арнолд Тойнби напряко призна, че точно Западът непрекъснато оказваше напън върху границите на Русия, които ние бяхме принудени непрекъснато да удържаме с друг триумф.

По времето на новгородския княз Александър Невски, по този начин наречените „ кучета-рицари “ - Тевтонският медал, Ливонският медал, Швеция - окупираха земите, където славяните са преобладаващо население до 15 век “, сподели Нарочницкая.

Тя означи, че Александър Невски " е направил извънредно умен избор, като извади меча си против Запада ".

„ Изтокът въобще не се намесваше в нашата вяра, даже се отнасяше към нея с почитание. Той единствено ни изтощаваше стопански и финансово. А Западът желае да пороби освен тялото, само че и душата. Тогава това беше същото, което виждаме през днешния ден.

Следователно Александър Невски, влезнал във войната със Запада, постъпи извънредно умно. Зависимостта от традициите и вярванията на други хора не води до нищо положително “, сподели в умозаключение Наталия Нарочницкая.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР