Изминаха почти 35 години от един от най-съмнителните мачове в

...
Изминаха почти 35 години от един от най-съмнителните мачове в
Коментари Харесай

Футболисти твърдят, че били дрогирани с... лимони

Изминаха съвсем 35 години от един от най-съмнителните мачове в историята на футбола. През 1983 година Испания побеждава Малта с 12:1 и се класира за европейското състезание с помощта на по-добрата си голова разлика спрямо втория - Холандия.

Сега, толкоз време по-късно, испанска телевизия откри част от играчите на Малта, които направиха забавно самопризнание.

Някои от водещите настоящи лица споделят, че на полувремето са били очевидци на странна картина, която е трансформирала развоя на основната среща. Според самите футболисти, те са били дрогирани при резултат 1:3. Мъж, облечен в бяло, предложил на играчите лимони, които довели до съвсем незабавно безсилие. Затова не е чудно, че през идващите 45 минути феновете стават очевидци на 9 попадения за " Ла Фурия Роха ".

Двубоят е основен, защото е последна среща от квалификациите. Холандците към този момент са победили малтийците 4 дни по-рано и чакат своето класиране. Задачата пред Испания наподобява доста мъчно постижима, защото се нуждае от победа с 11 гола разлика, с цел да се класира на европейско състезание. Един от дребното положителни обстоятелства за испанците е, че са домакини.



Мачът в Севиля стартира по упования метод - цялостен напън от страна на домакините, които съумяват да открият резултата 18 минути след началото, когато Сантиляна се разписва. 8 по-късно Деджорджо умълчава трибуните, изравнявайки резултата. Испанският голмайстор съумява да излъже вратаря на два пъти, като по този метод вдъхва убеденост на своите съотборници.

Нуждаейки се от цели 9 попадения, испанците излизат на терена не дотам надъхани. Малтийците обаче, използвали лимоните, чиито съставки остават неразбираеми, са прекомерно тромави на терена.

Само 20 минути след началото на второто полувреме малтийският вратар е бил беззащитен на 5 пъти.

До 83-ата минута Испания към този момент води с 12:1, което е и крайният резултат, оказващ се задоволителен за иберийците да се класират за шампионата на Стария континент.

На последвалия конгрес през 1984 година " Ла Фурия Роха " печели своята група безапелационно, а по-късно на полуфиналите отстранява Дания след наказателни удари. На финала въпреки всичко Франция се окичва с трофея, а за Испания остават сребърните медали и един спомен за лимони.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР