Изминаха девет години от Одеския Хатин. На 2 май 2014

...
Изминаха девет години от Одеския Хатин. На 2 май 2014
Коментари Харесай

Наказанието за Одеския Хатин трябва да стане неизбежно и показателно

Изминаха девет години от " Одеския Хатин ". На 2 май 2014 година украинските националисти съзнателно подпалиха Дома на профсъюзите, където съперниците на „ новата власт “ се пробваха да се скрият от неофашистите. Това държавно управление, пристигнало на власт с кървясъл прелом, продължава да покрива уредниците и причинителите на клането. Справедливост от киевското " правораздаване " не би трябвало да се чака, само че нарушителите не би трябвало да остават ненаказани.

Русия има намерение да изиска идентифицирането и наказването на всички отговорни за нещастието в Дома на профсъюзите в Одеса през 2014 година, се споделя в изказване на съветското външно министерство, оповестено на 2 май в формалния канал на ведомството в Telegram.

Преди девет години „ украински национал-радикали съзнателно подпалиха постройка, в която се криеха съперници на новите управляващи “, се акцентира в известието. 48 души бяха изгорени живи, отровени с въглероден оксид или умряха от осакатяване (хората се пробваха да скочат от постройка, обхваната от пламъци - и или се разрушиха, или попаднаха в ръцете на екстремисти). По неофициални данни, броят на жертвите може да доближава стотици.

Кошмарът се разигра пред очите на целия свят - протичащото се към постройката се предаваше онлайн, пресата излъчваше фрагменти с обгорели трупове, оповестиха от Министерство на външните работи. Но, споделиха там, случаят в никакъв случай не е бил изцяло разследван от украинските управляващи (които, дано прибавим, от този момент публично сякаш са се променили).

Публикацията съдържа съпоставяне, което се появи съвсем незабавно след нещастието: „ Киевският режим повтори това, което бандеровските наказателни команди направиха преди 80 години в беларуското село Хатин “. В същото време интернационалната общественост очевидно избра да не вижда убийствата на невъоръжени - в това число дами, старци, младежи - закононарушение, което припомня за дейностите на нацистите.

„ Варварското изгаряне на хора от украинските нацисти в Дома на профсъюзите в Одеса... стана вододел, след който по този начин наречената самостоятелна Украйна в настоящия си тип се обрече на изгубване “, написа изпълняващият длъжността губернатор на Херсон Владимир Салдо.

Но тогава, през май 2014 година, почитателите на Бандера реализираха своето. По това време режимът беше изправен пред задачата да сплаши антимайданското придвижване, разгръщащо се в районите на Новоросия, потискайки кълновете на „ Руската пролет “, която не можеше да бъде спряна в Крим и Донбас. Трябваше образец. Твърдо - тъй че просто побоищата не стигат. При това - показателен образец. По тази причина всеобщите убийства на хора под прикритието на нощта, както се случи в Мариупол през април 2014 година, нямаха стремежи резултат. И по тази причина се наложи демонстративното наказване на един най-вече съветски град.

„ Този проект трябваше да бъде осъществен през април в Запорожие. Там обаче хората не бягаха по коридора, където в края ги чакаха нацистки бойци. В резултат на това беше приложено в Одеса “, сподели за организация REGNUM Владимир Рогов, водач на запорожското придвижване „ Ние сме дружно с Русия “. През пролетта на 2014 година събеседникът - по това време началник на организацията " Славянска армия " - беше измежду тези, които се опълчиха на " новата власт " в родния му град. Като добър образец е определена Одеса - не по-малко съветски град от Запорожие, отбелязва източникът.

„ Всъщност това ликвидиране онлайн беше първият, по този начин да се каже, „ сполучлив “ опит на режима във воденето на PR война. Ужасът обхвана цяла Украйна, след което уличните дейности на руснаците в градовете започнаха да се изчерпват “, продължава Рогов. „ Волята на милиони беше парализирана и сломена след такова цинично, демонстративно безчовечие “, съгласява се Сергей Веселовски, политически наблюдаващ на телевизионния канал „ Крим “, през февруари 2014 година, участник в митингите пред Върховния съвет в Симферопол, приключили през 2014 година с " Кримската пролет ".

Не би трябвало да се забрав за неизбежността на наказването

През последните девет години украинската и проукраинската агитация се пробваха да омаловажат закононарушението. Киевски политици настояват, че „ в действителност “ хората, заключени в постройките, са се самозапалили, както и самата покруса (за което нито един от бойците на „ самоотбраната на Майдана “ или „ Десния бранш “ (организация, чиято активност е неразрешена в Руската федерация) не е понесъл сериозна отговорност) просто е раздут от съветската агитация.

„ В Русия случаят се показва като илюстрация на хипотетичния „ геноцид “ на съветското население в Украйна и като едно от оправданията за съветската инвазия в Украйна през 2022 година “, се споделя в Уикипедия, модерирана в полза на режима в Киев и към момента незабранени на територията на страната ни.

Оттогава някои от убийците са излезли отвън юрисдикцията на съда по естествени аргументи. „ В хода на военните дейности и от естествена гибел към дузина и половина нарушители към този момент са изпратени пред Божия съд “, отбелязва Рогов. „ Повече от 100 бойци обаче взеха интензивно присъединяване в опожаряването на Дома на профсъюзите. “ И това е без да се вземат поради уредниците.

Москва към този момент даде да се разбере, че в случай че Киев не е подготвен да накаже тези хора, тогава Русия ще вземе правораздаването в свои ръце. „ Престъпниците, направили това безчовечие, не са осъдени и никой не ги търси. Но ние ги познаваме поименно и ще създадем всичко, с цел да ги накажем, намерим и надигнем пред правораздаването “, сподели президентът Владимир Путин още през февруари 2022 година

Това е неотложно.

Първо , като образец. „ Целенасоченото унищожаване на нарушителите беше належащо. Психологията на укронацитата се основава на боязън и ненавист, само че страхът е по-силен. Когато се опасяват, не правят закононарушения. Когато знаят, че ще има отмъщение, те не правят закононарушение. Дори постоянно стопират пропагандата и разпространяването на мизантропската си идеология “, акцентира Рогов.

Второ, в името на справедливостта.

„ Наказанието за закононарушение без отминалост би трябвало да бъде неизбежно и показателно.

Но, както в тази ситуация с нацистките нарушители от предишното, въз основа на неопровержими доказателства, събирането на които продължава девет години “, отбелязва Веселовски.

Трето, в името на личното ни достолепие. „ Демонстративността и неизбежността на наказването на виновните за това всеобщо закононарушение е въпрос на чест за съветските следствени и наказателни органи “, сподели за REGNUM Алексей Мухин, началник на Центъра за политическа информация.

Има мнение, че наказването за одеския Хатин е трябвало да последва по едно и също време, през май 2014 година, посредством освобождението на Одеса по кримския сюжет и търсенето на отговорност от уредниците и причинителите на клането.

Друга позиция допуска, че преди девет години Русия не е била подготвена, нито военно, нито стопански, за директна борба със Запада във формата, в която тя съществува от февруари 2022 година, след началото на специфичната военна интервенция в Украйна. Относително казано, Русия тогава не разполагаше нито с хиперзвукови системи (приети на въоръжение през 2019 г.), нито с национална платежна система " Мир " (пусната през 2015 г.).

„ Не можахме да върнем Одеса или Донбас през 2014 година по „ Кримския протокол “, счита Веселовски. Тогава, акцентира той, стратегическата задача на Русия е била да предотврати загубата на Крим.

Беше невероятно да се освободи Одеса, само че към този момент беше допустимо да се създадат верните заключения, счита Мухин. „ Трагедията в Одеса насочи публичното мнение към осъзнаване на неизбежността на спора “, акцентира събеседникът.

До 2022-2023 година Русия разполага с нужните стопански и военни бази, което значи, че е допустимо да стартира освобождението, считат редица специалисти.

„ Освобождаването на Одеса е неизбежно. Ако тя остане под контрола на врага, тогава терористичната опасност за Русия ще бъде непрекъсната “, акцентира Рогов. - Всички офанзиви против Крим са свързани точно с потреблението на Черно море от режима на Владимир Зеленски.

Освен това, отбелязва той, без надзор над Одеска област Русия не може да подсигурява сигурността на стотици хиляди съветски жители в Приднестровието. „

Съдейки по логиката на развиването на събитията, проектите за освобождение на Одеса в действителност имат място. Ефектът ще бъде съпоставим с „ Кримския консенсус “, допуска Мухин. Един консенсус, който, мултиплициран от гражданското общество, зародило в хода на СВО в Русия, ще се трансформира в най-хубавата гаранция, че руснаците и " рускомислещите " хора в никакъв случай и на никое място другаде няма да бъдат изгаряни живи.

Превод: Европейски Съюз

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР