Изминаха близо две седмици от рекордната 22-ра титла от Големия

...
Изминаха близо две седмици от рекордната 22-ра титла от Големия
Коментари Харесай

Официално: Лечението е преминало добре и Рафаел Надал ще играе на Уимбълдън

Изминаха близо две седмици от рекордната 22-ра купа от Големия шлем в кариерата на Рафаел Надал. Матадора беше заставен да играе на инжекции през целия Ролан Гарос, единствено че това не му попречи за следващ път да потвърди, че няма по-добър състезател от него на клей в света.

Самият Рафа обаче призна, че е подхванал прекомерно сериозен риск с присъединяване си в Париж и не има намерение да пътува за Англия, в случай че продължи да изпитва толкоз сериозен дискомфорт в региона на стъпалото. Ситуацията изиска Надал да се подложи на нов тип лекуване на крайници си, което протече в Барселона и наподобява, че е имало потребен резултат, тъй като някогашният номер едно публично разгласи, че има намерение да се включи на тазгодишния Уимбълдън, а ето какво тъкмо показа манакорецът на пресконферецията си през днешния ден:

" Ефектът от лекуването не е неотложен, единствено че към този момент стартира да въдейства позитивно и измененията са забележими. В момента изпитвам надалеч по-малка болежка в ставите. Резултатите ми от двете извършени сесии са приемливи, като упражнявам изцяло пълноценно през последните пет дни. Трябва да бъда толерантен, тъй като не съм играл на трева през последните три години, само че чувството ми върху настилката непрекъснато се усъвършенства. В понеделник ще отпътува за Лондон, като имам желание да изиграя няколко мача на демонстративния шампионат в Хърлингам и след това да вземам участие на Уимбълдън. Остава ми една седмица, през която да се приготвя оптимално добре и да бъда конкурентнопособен, когато шампионатът стартира " - показа Рафа пред медиите в Майорка.

Confirmed: Nadal will travel to London and plans to play Wimbledon.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР