Изминаха 66 милиона години, откакто динозаврите бродят по Земята, и

...
Изминаха 66 милиона години, откакто динозаврите бродят по Земята, и
Коментари Харесай

Изчезване на динозаври: Ново проучване предполага, че са били убити от повече от астероид

Изминаха 66 милиона години, откогато динозаврите бродят по Земята, и мнозина може да обвинят избухливия конфликт на метеорит с нашата планета за края на съществата царуване.

Но години наред учените спорят дали единствено астероидът е виновен за едно от най-скандалните събития на всеобщо изгубване в историята, или други по-земни сили също са изиграли роля.

Подновявайки дебата, едно скорошно изследване сподели, че вулканичните изригвания може към този момент да са хвърлили екосистемата в безпорядък и да са заплашили съществуването на динозаври, разнообразни от птици, преди метеоритът, който се разруши в Земята, да нанесе последния удар.

интернационален екип от откриватели са най-новите специалисти, които настояват, че светът, в който са бродели динозаврите, е гъмжал от сериозни равнища на сяра, които са подготвили сцената за тяхното изгубване. Подобна неустойчивост би провокирала световен спад на температурите по целия свят, създавайки условия, негостоприемни за живот, съгласно проучването.

Конста...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР