Изминаха 6 дни от астрономическата есен, но времете не е

...
Изминаха 6 дни от астрономическата есен, но времете не е
Коментари Харесай

Хучаво начало на октомври прогнозират моделите

Изминаха 6 дни от астрономическата есен, само че времете не е есенно в цялостния смисъл на думата. Макар и малко по-хладно, с твърдоглав североизточен вятър в последните дни, началото на есента е хубава.

Очертава се по този начин да продължи и в идващите десетина дванадесет дни, евентуално да средата на октомври.

Разбира се, ще има и утежняване, захлаждане на времето, няма по какъв начин да не минем без това, към този момент това се очартава да се случи към 5 окотмври.

От север, северозапад през страната тогава се чака да премине леден атмосферен фронт и тук-там в Северна и Североизточна България ще превали. Все още не е напълно ясно по какъв начин тъкмо ще се развият нещата, само че ще имаме увеличаване напразно и евентуално намаляване с 5 - 8градуса на дневните температури.

В идващите почивни дни, когато в неделя ще посрещнем и първия ден на октомври, времето ще е хубаво, най-вече слънчево и относително топло за интервала с оптимални температури сред 23 и 28 - 29 градуса. Такова време ще имаме и в началотона седмицата, до към 4 октомври.

След прекосяването на студения атмосферен фронт, дневните температури ще се намалят и ще са сред 16 градуса, по високите западни полета, до 24 -25 градуса в южните низини на страната. След 7 октомври температурите ще стартират още веднъж да се повишавати ще бъдат в интервала 20 - 26 градуса.

За момента синоптичните модели не предвиждат средиземноморски циклони, това значи, че не се очакават основни превалявания и съществено утежняване на времето.

Все отново, доникъде на октомври има доста време и е допустимо да има смяна.

Докато у нас времето ще бъде умерено, най-вече слънчево и сревнително топло, то над Западна Европа - Испания, Франция, Южна Англия, в идващите дни се очертавагорещо за интервала време - нова есенна топлинна вълна.

Отново над тези елементи на континента ще се придвижват топли въздушни маси от юг и това ще увеличи приземните температури с повече от 10-12 градуса над нормалните. На места в Испания до 35 градуса. В Лондон се обрисува да е по-топло, в сравнение с в София.

В Атлантика има две стихии, които може да прерастнат в урагани, само че са надалеч от населеникрайбрежия и няма да основават проблеми.

Глобалната приземна температура остава непрекъсната - 14.09 градуса, без значение от настъпващия роман в медиите, че се е повишила до необикновени равнища това лято- виж тук:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР