Изминаха 5 кръга от подновяването на Първа лига. Неразумно дългата

...
Изминаха 5 кръга от подновяването на Първа лига. Неразумно дългата
Коментари Харесай

ЦСКА побеждава Левски или забравя за титлата

Изминаха 5 кръга от подновяването на Първа лига. Неразумно дългата зимна пауза още веднъж се отрази отрицателно на тимовете ни. Това е най-ярко изразено при водещите отбори - Лудогорец, ЦСКА и Левски.

Шампионите завоюваха всички срещи, само че от положителните им игри през есента няма и помен. Личи си, че възпитаниците на Димитър Димитров страдат от липса на игрови темп. В два от мачовете си надвиха минимално с 1:0 против Септември и Берое. Те бяха белязани от съдийски неточности. Лудогорец загуби конфликтите с Милан от шампионата Лига Европа (0:3, 0:1).

Левски сподели темперамент при успеха над Черно море във Варна с 3:2 и показва прелестен футбол против Септември (4:1). Проблемът на " сините " след подновяването на шампионата е формата в домакинските мачове. На " Герена " мъчно бе надвит Ботев (Пловдив) с 1:0, а Берое и Етър си потеглиха с точка (0:0 и 1:1). Забеляза се брак при основаването на голови положения.

В ЦСКА обстановката също не е розова. " Армейците " започнаха стремително - 5:0 против Верея в Стара Загора. Доброто усещане бързо бе помрачено от изненадващо реми с Черно море (0:0) вкъщи. Последва победа с 2:0 против Дунав в Русе, само че мачът бе засенчен от слаби съдийски намеси. Гафовете на един от най-хубавите ни рефери - Георги Кабаков, накараха БФС да спре правата му за неустановен интервал от време.

 От Левски с значимо известие за мача с ЦСКА
От Левски с значимо известие за мача с ЦСКА

Става дума за билетите за конфликта

Нов неоснователен триумф за " алените ", отново против тим от втората осмица - Етър. " Болярите " дойдоха на " Армията " след 6 следващи изгубени гостувания. Въпреки това, възпитаниците на Красимир Балъков изиграха един от най-силните си мачове и несправедливо отстъпиха с 1:2. Стамен Белчев дефинира своя вратар - Витаутас Черниаускас за състезател на мача. Литовецът сподели забележителни рефлекси. Колегите му в отбрана оставиха противникови играчи на няколко пъти очи в очи с него, а попадението на гостите от Велико Търново бе невероятно за отразяване.

ЦСКА не игра удивително в 4-ти следващ мач. Гостуването на Пирин в Благоевград беше извоювано инфарктно. " Армейците " изоставаха в резултата до 88-та минута и във втори следващ мач изстрадаха трите точки. Победата против Етър пристигна с гол на резервата Енрике в 87-та минута. " Орлетата " бяха съкрушени след появяването на скрития коз - Александър Георгиев. " Червената " вяра първо означи, а в добавеното време асистира на незаменимия Фернандо Каранга. Втори следващ триумф с 2:1.

От една страна късните попадения са доказателство за борбеност и шампионски хъс. " Армейците " демонстрират, че не се отхвърлят да гонят успеха до последно. Голове във " Фърги тайм " значат и добре свършена работа от кондиционните треньори. Себераздаване до самия завършек на мача и отлична физическа подготовка.

 ЦСКА закотвя Жеферсон на пейката против Левски
ЦСКА закотвя Жеферсон на пейката против Левски

Бразилецът е извънредно неоснователен

От друга страна футболът, който възпитаниците на Стамен Белчев показват в последните 4 кръга, не дава отговор на упоритостите на тима. Шампионска купа и купа. Едва ли, голове в последните секунди постоянно ще избавят " алените ". В колкото и неприятна форма да се намира Лудогорец, " орлите " от дълго време потвърдиха, че мъчно губят точки. Ако " армейците " желаят да приберат купата на " Армията ", ще би трябвало да покажат върха на опциите си. До момента това не се случва. Първите полувремена против Черно море, Етър и Пирин бяха проспани. За 45 минути в Благоевград възпитаниците на Стамен Белчев не насочиха нито един прецизен удар против 5 от страна на домакините. Преди почивката на мача с Етър футболистите на ЦСКА осъществиха от единствения си изстрел в очертанията на противниковата врата.

За съпоставяне можем да вземем последната среща на " алените " за 2017. Тогава мощният състав на Берое си потегли от " Армията " с инкасирани 6 гола, пристигнали след 20 удара - 13 от тях в очертанията на вратата на старозагорци. Опасностите се редяха една след друга. В последните седмици не е по този начин. Всяка топка напред се праща към Каранга, а щом играта не върви се стартират безкрайни центрирания. Стамен Белчев на няколко пъти съобщи, че футболистите му играят без самочувствие. Специалистът има няколко дни разполагаем да им го вдъхне, както и да почисти грешките в офанзива.

 Димитър Пенев: Левски е надалеч от ЦСКА, може да не приключи и в тройката
Димитър Пенев: Левски е надалеч от ЦСКА, може да не приключи и в тройката

" Може да ме псуват за това мнение, само че... ", разяснява Стратега

Голямото дерби идва в основен миг за ЦСКА. Евентуално закъснение с повече от 3 точки от Лудогорец би имало тежки последствия, поради занапред започващите срещи от първата шестица. " Червените " имат по-тежка стратегия от съперника си за купата. Разградчани са навън от шампионата за Купата на България, до момента в който ЦСКА ще изиграе още 2 дербита против Левски. " Сините " на драго сърце биха вгорчили шампионските упоритости на огромния зложелател.

Предстои ни да гледаме Вечно дерби с голям залог. Предвид неубедителното показване на " армейците " напоследък и непридвидимия темперамент на сходни срещи - можем да чакаме всичко. Сезонът е доста забавен и " червени " и " сини " са основни виновници за това. Столичните грандове подвигнаха равнището в сравенение с предходните години, а с това и упоритостите на почитателите си. Разликата сред двата отбора е 10 точки и Левски има чудесна опция да я съкрати. Евентуален триумф на ЦСКА би изхвърлил дефинитивно възпитаниците на Делио Роси от битката за златните медали.

 Маркиньос пред ТОПСПОРТ: ЦСКА бие Левски
Маркиньос пред ТОПСПОРТ: ЦСКА бие Левски " на нула ", Каранга вкарва най-малко един гол

" Сигурен съм в успеха за " армейците "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР