Измина точно една година от трагедията на бул. „Черни връх”,

...
Измина точно една година от трагедията на бул. „Черни връх”,
Коментари Харесай

Година след трагедията на бул. „Черни връх”: Може ли Семерджиев да се измъкне с условна присъда?

Измина тъкмо една година от нещастието на бул. „ Черни връх”, при която починаха две девойки - 26-годишната Христина Дилева и 21-годишната Хариет Стефанович, пометени от джип, до момента в който чакат на тротоара.

Подсъдим е Георги Семерджиев. Според обвиняването той е минал на червен светофар с над 160 км/ч. Експертизите сочат, че е бил под въздействието на метаамфетамини.

„ Надявам се, че Апелативният съд ще удостовери присъдата от 20 години, в това число и компенсацията, присъдено за гибелта на Хариет. Надявам се и Върховният съд да я потвърди”, съобщи бранителят на фамилията на момичето Пламен Димитров в ефира на Нова телевизия.

Адвокатът изясни, че делото е било отсрочено за 28 септември поради служебна ангажираност на бранителя на Семерджиев.

Според него Семерджиев не може да се измъкне с условна присъда.

„ На първа инстанция всички експертизи сочат, че той е карал автомобила. Тази спомагателна автотехническа експертиза – вещото лице в правосъдната зала изясни, че в случай че Семерджиев е седял на дясната седалка до водача е щял да има голям брой тежки контузии или е щял да почине на място. Семерджиев твърди, че на задната седалка е било второто момиче. Вещите лица бяха безапелационни, че в случай че е имало пасажери на задната седалка изходът щял да бъде летален за тях”, изясни още юрист Димитров. Той изрази подозрение, че може да бъде понижена присъдата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР