Измина пореден сезон, в който Левски нямаше изявен голмайстор. По

...
Измина пореден сезон, в който Левски нямаше изявен голмайстор. По
Коментари Харесай

Не очаквайте чудеса от Билал Бари, при Мъри няма изявени тарани

Измина следващ сезон, в който Левски нямаше изявен голмайстор. По традиция, " сините " постоянно са имали тарани, на които да разчитат, с цел да ги измъкнат в тежките мачове. Борбени, технични или с грабителски инстинкт към гола. Излишно е да се загатват имената на Георги Иванов, Наско Сираков, Павел Панов, Георги Аспарухов и впрочем. Те сами по себе си приказват за традицията на 26-кратните първенци.

Тези традиции обаче не важат за Левски, когато треньор на отбора е Станимир Стоилов. При него всеки един футболист е в подготвеност да реши мача, а освен на една фигура. Поглеждайки обратно във времето на " Синята приказка ", цифрите единомислещо сочат, че целият отбор е с принос за триумфите на клуба в интервала 2005-2007 година.
 Ясно е още какъв брой нови футболисти чакат на
Ясно е още какъв брой нови футболисти чакат на " Герена "

Иво Ивков посочи трансферните проекти на Левски

При първата шампионска купа на Мъри като ментор на " сините ", с най-вече голове в А Група са Валери Домовчийски и Емил Ангелов - 13. За съпоставяне, през сезон 2010/2011 вездесъщият Гара Дембеле нанизва 37 попадения. Почти три пъти повече от Домо и Бабангида!

За сметка на това обаче през шампионската 2006 година Даниел Боримиров (9), Седрик Бардон (7), Емил Ангелов (6) и Георги Иванов и Екундайо Джайеоба (5) също постоянно попадаха в голмайсторските листи.
 Левски води договаряния с национал на Сиера Леоне
Левски води договаряния с национал на Сиера Леоне

Ето детайлности

С сходна статистика се сблъскваме и през сезон 2006/2007. Тогава Домовчийски набира скорост и нанизва респектиращите 20 гола. Въпреки положителния индикатор, останалите зад него играчи също записват забележителни резултати... изключително имайки поради на какви позиции играеха. Почетното второ място в края на шампионската акция зае Христо Йовов с 14 гола. Топ 6 допълват Седрик Бардон (11), Емил Ангелов (11), Георги Иванов (10) и Димитър Телкийски (10).

Любопитното е, че тъкмо тогава Левски усъвършенства върха за най-вече маркирани голове в едно състезание. " Сините " приключиха сезона с 96 попадения - с едно повече от върха на ЦСКА от сезон 1971/972. Тогава " армейците " имат осъществени 95 гола. Постижението на 26-кратните първенци остава неподобрено до ден сегашен.
 Синът на Гунди: Явно татко ми към момента е главният дразнител на почитателите на ЦСКА
Синът на Гунди: Явно татко ми към момента е главният дразнител на почитателите на ЦСКА

" Винаги съм подготвен да оказвам помощ на Левски "

Споменавайки за сегашното, ще погледнем и цифрите на голмайсторите от този сезон. Най-спорната персона в състава на Левски - Билал Бари е номер 1 с 10 попадения. След него са Марин Петков и Борислав Цонев с по 6.

Статистиката и традициите, които оставя Мъри отпред на Левски, ясно демонстрират какво можем да чакаме в бъдеще под негово управление. Разбира се, в този момент са разнообразни времена, разнообразни футболисти и... друг бюджет. Това обаче очевидно не пречи чак толкоз доста на Стоилов, имайки поради сюрреалистичният свършек на сезон 2020/2021.
 Левски няма да има дублиращ отбор
Левски няма да има дублиращ отбор

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР