Измина по-голямата част от серията контроли на Левски, провеждани на

...
Измина по-голямата част от серията контроли на Левски, провеждани на
Коментари Харесай

Титулярите, които трябва да поведат Левски през пролетта

Измина по-голямата част от серията контроли на Левски, провеждани на турска земя. В тях селекцията на Станимир Стоилов към момента не е постигнала триумф, само че най-малко загатва игрово, че спортно-технически тимът бележи някакъв напредък. Надеждите са, че тези изказвания ще се потвърдят и с изявите на тима напролет. Вече анализирахме в елементи усъвършенстваните аспекти в представянето на тима като цяло, а в този момент е време да обърнем внимание на евентуалния титулярен състав, който би трябвало да " носи " Левски на гърба си в решителната фаза от шампионата и шампионата за Купата на България.
 Фанфари за елементарния Левски
Фанфари за елементарния Левски

Кордоба и Цунами ще стабилизират отбраната, Цонев би трябвало да остане

ОПТИМАЛНИТЕ 11 НА ЛЕВСКИ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА:

НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ

На вратата е пределно ясно, че ще бъде капитанът на отбора. №13 до момента не можа да направи оптимална подготовка поради контузия, само че против Генчлербирлиги загатна, че навлиза във върхова форма. Така е, направи дузпата, поради която Левски загуби, само че пък се отличи с няколко класни спасявания. Хубавото е, че около постоянния Михайлов израства и Пламен Андреев. Талантът към този момент е почтена опция на своя надалеч по-опитен сътрудник. Именно това би трябвало да държи нащрек Николай и да го кара да бъде на високо равнище във всеки един мач. Естествено, желанието за положително показване може да се свърже и с възможния му трансфер в чужбина след края на сезона. Припомняме, че договорът на Михайлов изтича през юни.
 Снимка 558980
Източник:

ЦУНАМИ

Бразилецът се понрави в минутите, когато бе на терена. Има положително центриране, а включванията му в офанзива са значим съставен елемент за остротата на Левски по фланга. Тежко му е във фаза отбрана, където към момента привиква с условията на Стоилов. На миг закъснява с реакциите си, като индикативен за това е вторият гол на Марибор в спаринга отпреди няколко дни. Тогава Цунами изпусна зад тила състезател на словенците, който по-късно асистира за попадението на Джордже Иванович. За действителна опция не може да се брои Иван Горанов, който надалеч от своята най-хубава форма.
 Възстановяването на Георги Миланов върви по проект, халфът тренира на цялостни обороти
Възстановяването на Георги Миланов върви по проект, халфът тренира на цялостни обороти

Състоянието на звездата се усъвършенства с всеки минал ден

ХОСЕ КОРДОБА

Най-добрият футболист на Левски по време на зимния лагер в Турция. Развитието на панамеца се отброява не с дни, а часове. Личи си, че към него ще се гради цялостната отбранителна философия на " сините ". Достатъчно нападателен е и в двете етапи на играта. Доказателство са и двете му попадения до този миг, което го прави и голмайстор за левскарите в Белек. Няма да бъде изненада, в случай че персонално Кордоба отсее с кой от двамата нови централни бранители в клуба би се чувствал по-добре в тандем. Към момента партньорството му с Келиан ван дер Каап има съществени пробойни.
 Снимка 561749
Източник:

НОА СОНКО СУНДБЕРГ

С оглед написаното нагоре, упованията са, че точно Ноа Сонко Сундберг ще заиграе в сърцето на " синята " защита паралелно до Кордоба. Здравенякът натрупа задоволително самочувствие от шампионата за Купата на африканските народи, където със сънародниците си от Гамбия доближи до четвъртфиналите на шампионата. Честно казано, от видяното, Сонко може да се смята като трансферно попадение за Левски. Играе с мисъл и не влага доста риск в дейностите си. Сигнална лампа за него могат да бъдат травмите, които постоянно го спохождат през кариерата му. Остава да се надяваме, че ще придвижи положителните си изяви от камерунските терени и по тези на еfbet Лига.
 Мъри тренира младоци и Ноа Сонко
Мъри тренира младоци и Ноа Сонко

Другите са изморени

ДРАГАН МИХАЙЛОВИЧ

През тази зима не видяхме кой знае какъв брой от швейцареца. Приоритетно на неговата позиция започваше Патрик-Габриел Галчев, само че надали Стоилов би забил някогашния защитник на АПОЕЛ на скамейката. Драган е константна големина за този отбор на Левски и от него ще зависят доста съставни елементи за едно по-добро показване. Във футболното му CV пък към този момент може да се прибави и опит като централен бранител, откакто поигра като подобен против Марибор. Естествено, той ще бъде много краен вид за този пост, само че се вижда, че има кой да " запълни " дупката при недостиг на играчи в тази зона.
 Снимка 556031
Източник:

АНДРИАН КРАЕВ

Халфовата линия на Левски се оказва най-конкурентната в състава на столичани. Към този миг Стоилов има задоволително огромен избор за двете позиции в центъра и тази зад централния нападател. На пръв взор, няма да сгреши, на което и трио да заложи. Единственият сигурен за стартовите 11 обаче наподобява Анди Краев. Полузащитникът, сходно на Кордоба, се развива с бързи темпове, а претърпяната сполучлива интервенция го " освободи " от бремето на болките и лимита в дейностите му по терена. Много скъп ще бъде и поради физиката си, която го трансформира в типичен " черноработник " в левскарската групировка.
 Левски събра 50 000 лв. от виртуални билети за контролите в Белек
Левски събра 50 000 лв. от виртуални билети за контролите в Белек

Вижте новата цел

РАДОСЛАВ ЦОНЕВ (ФИЛИП КРЪСТЕВ, АСЕН МИТКОВ)

И тук идва първата огромна алтернатива пред Стоилов. В взаимозависимост от противника, Мъри най-вероятно ще ротира избора си, само че въпреки всичко с леко преимущество е Радослав Цонев. Полузащитникът прави мощна подготовка, като гредата даже го лиши от гол против Генчлербирлиги. Разбирателството сред него и Анди Краев също се радва на " добра химия ". Нека не забравяме, че Цонев беше и водач по асистенции за тима през есента. На позицията му на високо равнище също могат да играят Кръстев и Митков. И в случай че предположим, че Филип ще бъде издърпан малко по-напред, то Митков сигурно ще чака всяка една минута футбол, с цел да потвърди за какво е считан за огромния " елмаз " в този състав на Левски.
 Снимка 561455
Източник:

ФИЛИП КРЪСТЕВ (МАРИН ПЕТКОВ, ДИМИТЪР КОСТАДИНОВ)

Въпреки групировката, Левски надали ще има своя типичен №10. Такъв беше Борислав Цонев, само че с продажбата му в Черноморец (Одеса), тази позиция ще претърпи леко изменение. Да, Димитър Костадинов може да се нагърби с плеймейкърската роля, само че за момента Стоилов избира да го употребява по фланга. Поради този факт, любимец за първи асистент на централния нападател наподобява Филип Кръстев. Самият той разгласи, че това е и неговата обичана позиция. Интересното тук е, че Кръстев постоянно сменя мястото си на терена с един от централните халфове, което придава спомагателна заостреност и многообразие в офанзивите на Левски. Алтернатива е и Марин Петков.
 Глътка въздух на
Глътка въздух на " Герена ": Левски получи изключително позволение да картотекира Филип Кръстев

На " Герена " са си отдъхнали, откакто са получили писмо от ФИФА

УЕЛТЪН

Все още не сме видели доста от бразилеца, само че надали за него се водеше толкоз сериозна борба, с цел да остане на аварийна пейка. Първите усещания въпреки всичко са положителни. Притежава отлична техника и има тази нотка нестандартност, която прави футболистите от " Страната на кафето " толкоз специфични. Мениджърът му Джери Перейра го съпостави с Жоазиньо, а при нова игрова дупка на Билал Бари, нищо чудно да забележим №17 и на върха на " синята " офанзива.
 Снимка 562230
Източник:

МАРИН ПЕТКОВ (ЗДРАВКО ДИМИТРОВ, ДИМИТЪР КОСТАДИНОВ, ПАТРИК-ГАБРИЕЛ ГАЛЧЕВ)

Изключително огромна ще бъде борбата по другото крило, където много " сини " футболисти имат апетити за титулярното място. С едни гърди пред останалите е Марин Петков. Отдавна той напусна графата " перспективен младеж " и към този момент се счита за главен състезател на Левски. Един от дребното млади български футболисти, които се развиват с най-правилните темпове. Стоилов постави завършек на опитите с №88 и го нарежда на фланга, където към този момент се вижда, че играе с задоволително самочувствие. Това обаче няма да бъде задоволително. Ще са му нужни асистенции и попадения, тъй като Здравко Димитров няма да даде току-тъй титулярното си място от есента. Димитър Костадинов също има задоволително класа, с цел да прати Петков в избран момент на аварийна пейка. При ротация късмет може да получи даже Патрик-Габриел Галчев, който номинално е крило, само че проби в мъжкия футбол, като защитник.
 Емил Спасов: Купата не трябва да е самоцел за Левски, само че да бъде съществена задача
Емил Спасов: Купата не трябва да е самоцел за Левски, само че да бъде съществена задача

Даде любопитно изявление

БИЛАЛ БАРИ (УЕЛТЪН, МАРИН ПЕТКОВ)

За момента мароканецът може да се усеща спокоен за избора си на титулярен нападател. По време на контролите се очакваше да бележи концепция повече, само че пък е задоволително деен, което не е и изненада за неговия жанр на игра. В избран миг, неналичието на попадения може да му натежи и да бъде сменен с Уелтън, който има задоволително опит на тази позиция. По-неочакван би бил разновидността с Марин Петков.
 Снимка 557073
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР