Измина малко повече от месец от затварянето на летния трансферен

...
Измина малко повече от месец от затварянето на летния трансферен
Коментари Харесай

Барселона ще закърпва дупките в защитата с испански ветеран през януари

Измина малко повече от месец от затварянето на летния трансферен прозорец, през който Барселона укрепи отбраната си с голям брой попълнения, измежду които Андреас Кристенсен, Жул Кунде, Маркос Алонсо и Ектор Бейерин. Каталунците обаче евентуално ще бъдат още веднъж на пазара за нов защитник през януари.

„ Mundo Deportivo “ твърди, че Барса изследва опцията да подпише с Иниго Мартинес от Атлетик Билбао през зимния трансферен прозорец, откакто стана ясно, че бранителите на клуба ще бъдат навън от игра поради травми, които получиха в последните няколко седмици. Каталунците изгубиха Жул Кунде и Роналд Араухо поради контузии по време на интернационалната пауза. Очаква се французинът да се завърне в точния момент за „ Ел Класико “ след 10 дни, само че националът на Уругвай няма да играе за над два месеца, откакто претърпя интервенция.

Съвсем неотдавна „ Блауграна “ получи нова неприятна вест обвързвана с Андреас Кристенсен, който получи травма в глезена в мача от Шампионската лига против Интер по-рано тази седмица. Това оставя наставника Шави Ернандес единствено с Ерик Гарсия и Жерар Пике като варианти за центъра на отбраната. Старши треньорът даже обмисля да повика младия Чади Риад за идния мач против Селта Виго.

В същото време наподобява, че Барса има предпочитание да избегне друга сходна обстановка по-късно през сезона и обмисля възможното привличане на Мартинес през зимен трансферен прозорец. Испанецът свързван с каталунския гранд и по време на летния трансферен прозорец, само че до трансфер по този начин и не се стигна. Съобщава се обаче, че 31-годишният футболист, чийто контракт с Атлетик изтича в края на сезона, ще се причисли към Барселона през лятото на 2023-а година като свободен сътрудник.

Но Шави и компания обмислят да ускорят тези проекти и да привлекат Мартинез още през януари, заради скорошните травми. Всеки трансфер обаче ще зависи от това каква сума ще желаят „ баските “ за Мартинес.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР