Изместването на полярния вихър ще донесе може би най-големия студ

...
Изместването на полярния вихър ще донесе може би най-големия студ
Коментари Харесай

Връх Вашингтон се готви за рекордно усещане за студ от -73°С

Изместването на полярния ураган ще донесе може би най-големия мраз за сезона в североизточната част на Америка

Връх Вашингтон е прочут с рисковите си метеорологични условия, само че нахлуващият Арктически мраз в Щатите може да съперничи на един дълготраен връх, написа AccuWeather, представено от

Полярният ураган ще провокира рухване на температурите до най-ниските им равнища от години в цяла Нова Англия в края на тази седмица. Суровият мраз, комбиниран със мощни ветрове, може да аргументи измръзване за минути.

Прогнозите са, че цялата мощ на студеното време ще се разгърне в Нова Англия от петък следобяд до събота с температури под нулата, които се чакат в обширна област.

Бостън ще изпита една от петте най-ниски температури в историята на метеорологията в събота сутринта, като се чака живакът да слезе до 10 градуса под нулата по Фаренхайт (-23°С).

Но рисковият темперамент на идния арктически мраз ще бъде непостижим на връх Вашингтон - най-високата планина в североизточните Съединени щати.

Според уеб страницата AccuWeather и тяхната технология по какъв начин се усеща температурата - RealFeel®, прогнозата е термометрите да паднат до 73 градуса под нулата на върха на високата 6288 фута планина в северен Ню Хемпшир в нощта на петък против събота сутринта.

Метеоролозите предвиждат, че действителната температура на планината Вашингтон ще доближи към 45 градуса под нулата, само че поривите напразно над 85 mph (136 км/ч) ще изпратят температурите по скалата „ Как се усещат в реалност – RealFeel ” до равнища, рядко следени на Земята. За съпоставяне, метеорологичният инструмент на марсохода Curiosity постоянно следи ниски температури от към 100 градуса под нулата по Фаренхайт (-73°С).

Прогнозираните скорости напразно – въпреки и интензивни – са надалеч от върха за вятър за всички времена, подложен в планината на 10 април 1934 година На тази дата е регистриран ентусиазъм напразно от 231 mph (371 км/ч), най-високата скорост напразно, регистрирана в миналото посредством анемометър, инструмент, предопределен да мери скоростта напразно.

Въпреки това моделът за премерване „ Как се усеща температурата на AccuWeather RealFeel® ” може да доближи или надвиши най-ниските равнища, следени в миналото в планината.

Според основния редактор на прогнозата за времето на AccuWeather Джеси Ферел, най-ниската температура и поради мразовит вятър от 102,68 градуса под нулата по Фаренхайт (-74.8°С) е регистрирана на 16 януари 2004 година - връх за най-студения вятър в историята.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР