Измерване на кръвното налягане с лесен метод у дома Всички

...
Измерване на кръвното налягане с лесен метод у дома Всички
Коментари Харесай

Измерване на кръвното налягане без тонометър

Измерване на кръвното налягане с елементарен способ вкъщи

Всички са чували, че 120/80 мм се смята за обикновено налягане. Разбира се, тази цифра може да бъде по-висока или по-ниска, да вземем за пример, по време на физическо натоварване или неподвижен.

Но, по някаква причина, налягането ни в обикновено положение може да се усили (или да се понижи). Това се отразява отрицателно на организма като цяло, а преди всичко страда сърдечно-съдовата система.

Ами в случай че нямате опция за премерване на кръвното налягане с уред?

Има елементарен способ за това. Трябва да разберем какъв е пулсът ни, тъй като той е взаимосвързан с кръвното налягане. Можете да го измерите с ръка, както е показано на фотографията по-долу, или, да вземем за пример, на шията от дясната страна, непосредствено под челюстта.

Високо налягане – учестен пулс (повече от 90 удара/мин.). Не изчезва даже при мощен напън върху артерията (на ръката, на шията). Пулсът е корав и под напрежение.

Ниско налягане – пулсът е муден (50-60 удара). Изчезва при лек напън върху артерията. Пулсът е мек, не под напрежение.

Благодарение на пулса си, можете да разберете какво е налягането ви. Разбира се, това не са точни данни в цифри, само че ще имате визия – дали би трябвало да вземете хапче, с цел да понижите налягането си или по-добре да не пиете, защото в противен случай, то е ниско и така нататък

В допълнение към пулса, към момента има признаци, с които можете също да определите кръвното си налягане. Те работят най-добре в композиция с пулса, като първи признаци:

Високо налягане: пулсиращо главоболие в темпоралната област, сърцетуптене, зачервяване на лицето, гадене и повръщане.

Вижте още: Натурален мед и тахан за разчистване на кръвта

Ниско: досадна болежка в тилната област, мощен световъртеж, бледност, унесеност, уязвимост.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР