Измененията в Наредба №4 за условията и реда за предписване

...
Измененията в Наредба №4 за условията и реда за предписване
Коментари Харесай

Електронните рецепти влизат в сила след обнародване в Държавен вестник

Измененията в Наредба №4 за изискванията и реда за определяне и разпределяне на лекарствени артикули, с която се вкарва наложително електронно издаване на две групи медикаменти – антидиабетни и антимикробни , оповестиха от Министерството на здравеопазването /МЗ/.

Те ще влязат в действие с тъкмо посочена дата след обявяване в Държавен вестник. Първоначално заложената дата 1 октомври 2023 се измества .

Предстои специалистите на Министерството на здравеопазването да отразят всички мнения и оферти, постъпили в хода на публичното разискване. Въвеждането на е-рецептата следва да бъде съобразено и с условието и рекомендациите на Министерството на електронното ръководство за генериране на два Национални референтни номера – първият от тях при изписването на рецептата, а вторият при отпущането на лекарствения артикул .

По този метод ще се подсигурява контролът върху използването на двете групи медикаменти, ще се пресекат нерегламентираните практики , които биха довели до дефицит или неналичия на лекарствени артикули за българските жители.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР