Измененията в климата може да доведе през 2100 г. до

...
Измененията в климата може да доведе през 2100 г. до
Коментари Харесай

Предвиждат с климатични промени и увеличаване на миграцията в Европа до 2100



Измененията в климата може да докара през 2100 година до увеличение на броят на мигрантите , идващи всяка година в страните от Европейски Съюз. Предвижда се да се усилят няколко пъти и да доближат 1 милион , смятат учени от университета " Колумбия " в Ню Йорк въз основа на проучване на сегашни световни трендове.

Според ръководителя на експертна група в Колумбийския университет проф. Волфрам Шленкер, " към Европа ще се насочат обезверени хора, които бягат от родните си страни ".

 Щетите от бедствия в света за 2017 година в размер на $306 милиарда
Щетите от бедствия в света за 2017 година в размер на $306 милиарда

Тази информация разкри презастрахователната швейцарска компания Swiss Re

Според учените, измененията в климата ще доведат до повече суши, наводнения, урагани и покачващи се равнища на океана в международен мащаб. Тези фактори са в положение да увредят доста селскостопански действия, а от време на време и да създадат живота неосъществим в разнообразни райони на света, в това число и в страни от Субсахарска Африка и елементи от Азия

Този световен резултат ще се почувства в Европа, само че по-ниските междинни температури, относителното богатство и актуалната инфраструктура ще оказват помощ за ограничение на отрицателните трендове и ще създадат континента по-привлекателно място за мигрантите.

 В Париж договориха планове за битка с климатичните промени
В Париж договориха планове за битка с климатичните промени

Плановете бяха показани на срещата на върха за климата в Париж

Прогнозите на създателите на изследването се основават на данни от подаването на заявки от жители от 103 страни за леговище в Европейски Съюз от 2000 година до 2014 година и приблизително годишно доближават до 350 хиляди. Експертите съпоставят броя заявки с информация за факторите влияещи на околната среда , като температура и време, както и коригиращи данни за аспекти като спорове и политическа неустойчивост.

Увеличаването на броя на мигрантите в Европа, дължащо се на изменението на климата, в допълнение ще ускори политическото напрежение. " Европа към този момент е в спор по въпросите какъв брой да бежанци да се одобряват " , разяснява Шленкер.

 Мюсюлманите в Европа стават 14% до 2050 година
Мюсюлманите в Европа стават 14% до 2050 година

Това е при третия сюжет

" Ние знаем от историята, че всеобщото преселение постоянно води до спорове и войни с опустошителни последствия ", прибавя специалистът от Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки Боб Уорд.

 Гутериш желае условия за законна миграция от Африка към Европа
Гутериш желае условия за законна миграция от Африка към Европа

Миграцията ще помогне за решаването на демографския проблем
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР