Измененията предвиждат Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да

...
Измененията предвиждат Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да
Коментари Харесай

Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за енергетиката

Измененията плануват Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) да се състои от 5, а не, както до момента, от 9 души.

Със стаж в региона на енергетиката ще би трябвало да са двама, вместо досегашните четирима, от членовете на комисията. Няма да се изисква юридически стаж за един от комисарите, както и стопански – също за един член на КЕВР, както са сегашните разпореждания.

С гласуваните разпореждания се уголемяват дефинициите на легалните термини „стаж в региона на енергетиката“ и „стаж в региона на водоснабдяването и канализацията“. Като подобен ще се признава и стажът в органи на Европейския съюз, както и при търговци с подобен предмет на активност, само че регистрирани и/или лицензирани в друга страна членка. Така за стаж в енергетиката ще се приема и стаж в региона на финансите, счетоводството, търговията с финансови принадлежности или банковото дело, обвързвано с енергийния бранш.

В заключителните разпореждания е записано, че с влизането на законопроекта в действие се приключват мандатите на членовете на КЕВР с юридически стаж и стаж в региона на стопанската система. Освен това, в деня, в който влезе в действие, посредством чоп се приключва мандатът на двама от членовете на КЕВР със стаж в региона на енергетиката. Жребият ще се организира в Народното събрание, сред членовете на комисията със стаж в региона на енергетиката, чийто мандат не е изминал, по правила, признати от комисията по енергетика, гласоподава Народното събрание.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР