Изменението на климата е довело до 145 млрд. евро загуби

...
Изменението на климата е довело до 145 млрд. евро загуби
Коментари Харесай

На 145 млрд. евро възлизат загубите от климатичните промени за десетилетие

Изменението на климата е довело до 145 милиарда евро загуби в Европейски Съюз за последното десетилетие, пресметна Европейската статистическа работа. 30-годишната плъзгаща се междинна стойност на икономическите загуби, свързани с климата, демонстрира ясна наклонност на повишаване с близо 2% годишно през регистрирания интервал, съгласно оценките на Европейската организация по околна среда.

Общите стопански загуби през 2020 година, свързани с климата Евростат пресмята на 12 милиарда евро. Най-голямата обща загуба е записана през 2017 година – тя е за 27,9 милиарда евро, повече от два пъти повече от тази през 2020 година Причината за тях са горещите талази, регистрирани в Европа, които провокираха горски пожари. Най-ниската обща загуба е следена през 2012 година за 3,7 милиарда евро.



България е в най-благоприятна позиция от всички страни членки на Европейски Съюз. Загубите на човек се пресмятат на 0.7 евро на гражданин, следвана от Словения и Словакия – с по 4 евро. На другия полюс е Гърция, която записва най-високите стопански загуби на гражданин, свързани с климата – 91 евро. След нея са Франция (62 евро) и Ирландия (42 евро).

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР