Измежду високодоходните спестовни сметки и депозитните сертификати (CD), спестителите имат

...
Измежду високодоходните спестовни сметки и депозитните сертификати (CD), спестителите имат
Коментари Харесай

Най-добрите проценти за 10-годишни CD в момента

Измежду високодоходните спестовни сметки и депозитните документи (CD), спестителите имат доста солидни варианти за сметка, от които да избират тъкмо в този момент. Част от това се дължи на неотдавнашните покачвания на лихвите на Федералния запас, които доведоха лихвите по депозитните сметки до доста по-високи, в сравнение с бяха единствено преди няколко години. И това отваря набор от положителни благоприятни условия за избор за тези, които желаят да завоюват огромна възвръщаемост на своите спестявания.

Например, елементарно е да намерите спестовна сметка с висока рентабилност с рента от 5% или повече понастоящем. Но до момента в който този % може да е прелъстителен, значимо е да запомните, че високодоходните спестовни сметки също имат променливи проценти. Така че процентът, с който отваряте акаунта си, евентуално няма да бъде процентът, който печелите след година или две. И някои специалисти считат, че лихвените проценти към този момент са достигнали своя връх – или са покрай това – тъй че оттук насетне процентите на спестявания може безусловно да се намалят.

Но това не е казусът с компактдисковете. С CD ще получите закрепен лихвен %, което значи, че той няма да се трансформира през целия период на CD - без значение какво се случва с цялостната лихвена среда. И в случай че желаете да заключите най-голям лихвен % в дълготраен проект, може да ви бъде от изгода да помислите за 10-годишен CD тъкмо в този момент. Въпреки че ставките на тези компактдискове не са толкоз високи, колкото някои от по-краткосрочните, те въпреки всичко са високи и оферират последователност на облагите за цяло десетилетие — което може да бъде огромна прелест за верния спестител.

Готови ли сте да започнете? Научете днешните най-хубави цени за CD тук.

Най-добрите цени за 10-годишни CD сега

Ако търсите 10-годишен CD с най-голям лихвен %, следното Компактдисковете оферират едни от най-високите ставки на пазара сега: 

Apple Federal Credit Union – 4,00% APY: най-малък депозит от $500 се изисква за разкриване на акаунта; наказването за ранно изтегляне е цялата извоювана рента (до 36 месеца) Credit Human – 4,00% APY: $500 най-малък депозит се изисква за разкриване на сметката; наказването за ранно изтегляне е $50 или 36 месеца рента Discover Bank – 3,80% APY: $2,500 най-малък депозит, нужен за разкриване на сметката; наказването за ранно изтегляне е 24 месеца лихваVio Bank – 2,75% APY: $500 най-малък депозит, нужен за разкриване на сметката; наказването за ранно изтегляне е 3% от изтеглената сума плюс такса от $25 EmigrantDirect — 2,75% APY: най-малък депозит от $1000, нужен за разкриване на сметката; наказателна клауза за ранно изтегляне от 180 дни рента MySavingsDirect – 2,00% APY: $1000 най-малък депозит, нужен за разкриване на сметката; наказването за ранно изтегляне е шестмесечна рента

Научете повече за най-хубавите цени за компактдискове, налични за вас тук.

Предимства от избора на 10-годишен компактдиск

Докато 10-годишните компактдискове не са толкоз постоянно срещани, колкото някои други варианти за CD, въпреки всичко има няколко неповторими преимущества при избора на CD с толкоз дълъг период. Те включват:

Заключване на по-висок лихвен %

Основното преимущество на избора на 10-годишен CD — изключително в интервали на лихвени проценти над междинните, като този, който сме преживяване в този момент — е опцията да заключите тези по-високи ставки за нескончаем интервал. Лихвените проценти варират във времето и като си обезпечат дълготраен CD, вложителите се защищават от въздействието на евентуални намаления на лихвените проценти в бъдеще. Това значи, че без значение от пазарните съмнения, вашата инвестиция ще продължи да печели конкурентна ставка през целия 10-годишен период.

Стабилност и предвидимост

Инвестиране в 10-годишен CD обезпечава равнище на непоклатимост и предсказуемост, което е привлекателно за склонните към риск вложители. За разлика от по-променливите капиталови варианти, като да вземем за пример акции, CD предлага закрепен лихвен % и обезпечено връщане на главницата на падежа. Тази предсказуемост може да бъде изключително потребна за хора, които възнамеряват дълготрайни финансови цели, като пенсиониране или обучение на дете.

По-висока обща възвращаемост

Като се ангажират с 10-годишен период, вложителите могат да се възползват от по-високите налични лихвени проценти, което води до по-голяма обща възвръщаемост. Този продължен интервал разрешава комбинираният резултат да работи във ваша изгода, като евентуално доста покачва крайната възвръщаемост на вашата инвестиция.

Защита против инфлация

Инфлацията подкопава покупателната дарба на парите с течение на времето. 10-годишен CD, изключително подобен с лихвен % над междинния, може да работи като отбрана против инфлацията, като подсигурява, че вашата инвестиция е в крайник с или даже изпреварва възходящите разноски за живот. Това може да бъде изключително решаващо за поддържане на вашето финансово благоденствие в дълготраен проект.

Диверсификация в уравновесен портфейл

Въпреки че е от значително значение да диверсифицирате капиталовия си портфейл, като част от него се разпредели на дълготрайните варианти с закрепен приход като 10-годишен CD могат да подобрят общата непоклатимост на портфейла. Той обезпечава контраст на по-променливите вложения и способства за добре закръглена, ръководена от риска тактика.

Долната линия

Въпреки че може да има по-малко варианти, в сравнение с можете да получите с някои от другите условия на CD, изборът да се влага в 10-годишен CD към момента предлага набор от преимущества. От блокиране на преференциални лихвени проценти за нескончаем интервал до обезпечаване на непоклатимост и предвидимост, този финансов инструмент може да бъде скъпо допълнение към вашето капиталово портфолио. И сега ставките са доста по-високи от естественото, тъй че е превъзходен миг да вложите част от спестяванията си в 10-годишен компактдиск. Както при всяко капиталово решение обаче, от решаващо значение е деликатно да обмислите финансовите си цели, толерантността към риска и цялостната капиталова тактика, преди да се ангажирате.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР