Измамници в интернет лъжат потребители, че притежават кадри с неприлично

...
Измамници в интернет лъжат потребители, че притежават кадри с неприлично
Коментари Харесай

Измамници лъжат хора, че притежават техни кадри с неприлично съдържание

Измамници в интернет лъжат консуматори, че имат фрагменти с непристойно наличие, които ще бъдат публикувани в мрежата, в случай че не се заплати откуп, оповестява Българска национална телевизия. Заплахите се популяризират по електронните пощи.

Най-популярната спам акция през последните месеци е тази, при която незнайни лица заплашват посредством имейл, че имат клип на интернет потребителя с порнографско наличие и се желае стабилен откуп, с цел да не го разпространят. За да се аргументират прибавят и негова ключова дума - добита посредством хакерска офанзива.

" Тази спам акция върви от африкански страни. Сумите, които се желаят като откуп, платени по компании за бързи преводи или криптовалути, варират от 500 до 9000 $. Аз самият на служебния ми мейл, който ясно демонстрира каква е длъжността ми, получавам приблизително по три такива известия на ден ", сподели началникът на отдел " Киберпрестъпност " в ГДБОП Явор Колев.

След приключването на дадения за откупа период не се случва нищо, а след време измамниците могат да повторят опита, макар че сте сменили цитираната от тях ключова дума.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР