Измамници се представяли за видни личности в Монако, включително крал

...
Измамници се представяли за видни личности в Монако, включително крал
Коментари Харесай

Фалшиви благородници от Монако мамят журналисти

Измамници се представяли за видни персони в Монако, в това число крал Алберт II, с цел да получават пари от жертви с високи приходи, съобщи БГНЕС. Измамниците употребявали онлайн платформи за известия, в това число WhatsApp, с цел да се свържат с техните цели.

Правителството на Монако излезе с изказване, потвърждаващо измамите, само че не посочи, че и принцът е бил употребен като „ лице “ на мошениците.

Известен френски публицист заяви на локалните медии, че подправеният принц се е свързал с него по време на видео диалог. Мишел Кота съобщи пред вестник " Монако-Матен ", че един човек, наподобяващ принц Алберт II, се свързал с нея през септември посредством WhatsApp и изискал пари, с цел да бъде освободен публицист, похитен от ислямистка група.

Няколко бизнес водачи също споделят, че са били взети на прицел от " проведена незаконна група " в продължение на няколко седмици, оповестява вестникът.

„ В някои случаи документите на публични бланки с подписи, сякаш подписани от чиновници, са били употребявани за заблуждаване на жертвите, както и позвънявания, показващи на приемащия уред номера на таблото на тези организации ", съобщи държавното управление в изказване, представено от вестник „ Уест Франс “.

Целта на тези ужилвания е паричните преводи да се правят по сметки в задгранични банки, изключително в Азия.

Правителството на Монако разказва измамата като " създадена в елементи ", ориентирана към " водачите на обществото или виновни хора ".

Полицията в княжество стартира следствие и прикани хората да бъдат внимателни и скептични при всячески опити за контакти с такива лица.

Албер ръководи Монако от гибелта на татко си, крал Рение през 2005 година Майка му е холивудска звезда, трансформирала се в принцеса Грейс Кели. Неговото положение се прави оценка на към 2 милиарда евро.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР