Измамници с финансови мераци дебнат в интернет наивни ергени. За

...
Измамници с финансови мераци дебнат в интернет наивни ергени. За
Коментари Харесай

Нова измама дебне пловдивските ергени в мрежата СНИМКИ

Измамници с финансови мераци дебнат в интернет наивни ергени. За клопката в мрежата заяви пред Марица.бг четец, който за малко щял да бъде жилнат.

Хватката става посредством приложение за запознанства, като който клъвне, бива трансфериран към друга мрежа за запознанства, сякаш за по-сигурно. Тя обаче, най-вероятно, ще бръкне в сметката ви.

Ето цялостния сигнал на пловдивчанина:

Здравейте уважаеми пловдивски медии. Наскоро се натъкнах на опит за машинация в приложението за запознанства Tinder и взех решение да споделя, преди някой да се опари.

Докато употребих апликациятаq попаднах на профила на привлекателно татуирано момиче. В текста се твърдеше, че тя чака мъжете да й пишат на електронната поща вместо в чата на самото приложение. Така и сторих.

Още при първия отговор, който получих обаче, нещата започнаха да стават съмнителни. “Жената ” изписваше името си по два разнообразни метода (Maggie/Maggy) и не отговаряше на нито един от въпросите, които я попитах. Затова в идващия мейл се подписах с друго име и още веднъж зададох въпросите си. Това не направи никакво усещане.

В писмата на Maggy се твърдеше, че тя е в Строево, въпреки на профила да показваше, че е на не повече от 4 километра разстояние от града. Затова и започнах да давам отговор механично. Не след дълго тя изиска да се включа в препоръчана от нея мрежа за запознанства, която щяла да й подсигурява сигурност в контактите ни и естетсвено била изцяло безвъзмездна.

Заради меко казано съмнителния темперамент на писмата даже не отворих изпратения от нея адрес, само че нямам никакво подозрение, че става дума за машинация за финансова полза.

Ако желаете можете да извършите свое следствие – нужно е единствено да пишете на Maggy и да добавите основната дума, посочена в профила й. Надявам се, че разкритията ми ще бъдат потребни на някого. Прилагам и фотоси, взети от Tinder профила и писмата, употребявани в схемата.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР