Измамница, представяща се за лекар, обезобразила 11 жени в естетичното

...
Измамница, представяща се за лекар, обезобразила 11 жени в естетичното
Коментари Харесай

Мнима лекарка обезобразила десетки жени в студиото си за красота в Белград

Измамница, представяща се за доктор, обезобразила 11 дами в " естетичното си студио " в Белград, оповестява вестник " Блиц ". Шарлатанката е арестувана при опит да избяга от страната на границата с Хърватия.

През март група дами и мъже подадоха искове против 31-годишната Олгица Марканович, която упрекнаха, че ги е обезобразила в салона си за хубост след по този начин наречените бразилски естетични процедури . Освен в Белград, псевдолекарката работела и в Баня Лука , където също има нейни жертви.

След инспекция на министерството на опазването на здравето било открито, че Марканович е предизвикала здравословни проблеми на 11-те жертви, подали сигнала, като някои от тях имали и съществени здравословни проблеми. Публикувани са и фотоси на хора с изгаряния по лицето . Марканович е работела без лиценз или позволение от министерството на опазването на здравето, сочи още инспекцията.

Снимки на страницата в Instagram шокираха обществеността, а някои от жертвите бяха подготвени да споделят с всички това, през което са минали след лекуването в упоменатия салон. Че казусът е огромен, покателнен е фактът, че от ден на ден жертви се причисляват към упоменатата страница всеки ден.

Една от тях е Желяна Миланович, която споделя, че е взела решение за лекуването, откакто е видяла някои страхотни резултати в Instagram профила на този салон, който в последна сметка се оказва дело на фотошоп.

Предстои прокуратурата да вземе решение дали да остави Марканович в ареста.

Съгласно член 254 от Наказателния кодекс на Сърбия, който се занимава с лекуване или даване на други медицински услуги без уместно професионално обучение, се санкционира с санкция или отнемане от независимост за период до три години.

Миналата седмица в Сърбия бе задържан и подправен еластичен хирург - Саша Кнежевич, който в действителност е теляк и който дружно с майка си, която е цветарка, правили хирургически интервенции, за които не са имали знания и лиценз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР