Измамните реклами са убедителни и не е изненадващо, че хората

...
Измамните реклами са убедителни и не е изненадващо, че хората
Коментари Харесай

Скам-измами съсипват репутацията на знаменитости


Измамните реклами са безапелационни и не е изненадващо, че хората си падат по тях
(снимка: CC0 Public Domain)

Мартин Люис и сър Ричард Брансън са известни английски персони, чиито имена, оказа се, се употребяват най-често в онлайн финансови измами с подправени рекомендации във Англия.

Британският Национален център за киберсигурност (NCSC) е премахнал над 730 000 уеб страницата, изпълняващи измами, през 2020 година, заяви. Експертите от киберагенцията, която е част от разследващата организация GCHQ, споделят, че наклонността е възходящ проблем.

Какво съставляват измамите с подправени рекомендации?

Престъпниците основават подправени новинарски публикации, в които се твърди, че известни персони поддържат нови капиталови схеми. Статиите се популяризират посредством всеобщи имейл акции, SMS текстове или реклами в обществените медии. Те съдържат линк към уеб страници, които предизвикват жителите да „ влагат ” в „ капиталови ” стратегии.

Въпреки че тематиката на тези офанзиви постоянно е, моделът може да се употребява за разпространение на всевъзможен тип подправени „ вложения ”.

Отвратително

„ Това е най-лошото хвалебствие, което в миналото съм получавал ”, разяснява Люис. „ Тези крадци и измамници унищожават репутацията и доверието, което съм построил, пробвайки се да оказа помощ и защитя потребителите, с цел да се опитат да откраднат пари от уязвими хора. Гади ми се от това! ”.

Новината пристигна от годишния отчет на NCSC „ Active Cyber Defense ”, който обрисува дейностите, подхванати от организацията за попречване на измами и. NCSC споделя, че е почнала да работи против уебсайтовете през април 2020 година и до края на календарната година е свалила 286 322 обособени акции в 731 080 URL адреса.

Кибер организацията споделя още, че този релативно нов вид измами са световен проблем.

„ Наистина безапелационно ”

Измамните реклами са „ в действителност безапелационни ”, споделя Иън Леви, техническият шеф на NCSC. Затова не е не е изненадващо, че хората си падат по тях.

„ Престъпниците употребяват както марки на вестници, по този начин и известни персони, с цел да създадат публикациите да наподобяват в действителност добре ”, разяснява експертът. „ Мартин Люис и сър Ричард Брансън са имена, които се употребяват, тъй като са известни и тъй като са свързани с парите ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР