Измамна схема с пари за дърва за огрев. Потърпевшите са

...
Измамна схема с пари за дърва за огрев. Потърпевшите са
Коментари Харесай

Измами с евтини дърва за огрев в Разградско

Измамна скица с пари за дърва за огрев. Потърпевшите са възрастни хора. Мнимите търговци обикалят селата в Разградско и им ги оферират по-евтино. Докато уговарят „ договорката ", измамниците в действителност крадат спестяванията на пенсионерите.

Разград

Мъжете се представяли за търговци на дърва. Избирали за жертви остарели хора, които живеят сами. Така в клопката им попаднал 85-годишният Садък Хюсеин от село Вазово. Освен, че му продали по-малко дърва, в сравнение с е платил, мнимият доставчик откраднал и две хиляди лв. от вкъщи му.

„ Доставчиците " на дърва са приложили същата скица в още две села в община Исперих. Въпреки предизвестията, възрастните хора се подвели от сякаш преференциалната оферта.

 В Благоевградско са продадени два пъти повече дърва за огрев В Благоевградско са продадени два пъти повече дърва за огрев
Започна запасяването с дърва за огрев в Благоевградска област. Много от хората избират да си закупят дървесина още през летните месеци, когато цен...
Сабри Мюзекяр - кмет на с. Вазово: Обикаляме и им споделяме да не отварят порти, да не подвигат телефони, предизвестяваме ги.
Полицията в Разград към този момент е задържала причинителя.
Илияна Георгиева- представител на ОД на МВР- Разград: Той е на 46 години от Тутракан, неведнъж престъпно проявен с над 11 криминалистични регистрации, в това число и все още против него има 4 досъдебни производства за сходни действия. Другият по-скоро е употребен за водач, защото причинителят няма шофьорска брошура.
А положителната вест за Садък Хюсеин е, че откраднатите му спестявания ще бъдат върнати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР