Измамите с мними любовни връзки по интернет са сред най-честите

...
Измамите с мними любовни връзки по интернет са сред най-честите
Коментари Харесай

В 2-годишна афера: Крайно беден мъж изпраща 30 000 лв. от бързи кредити на мнима съпруга в Италия

Измамите с мними любовни връзки по интернет са измежду най-честите киберпрестъпления. За това предизвестиха от Министерство на вътрешните работи в края на предходната година. Следващата история е измежду рядко срещаните, а излъганият е мъж.

Аферата стартира преди към две години, когато 50-годишен мъж от Лом – несемеен, некултурен, незает и извънредно безпаричен - е подведен, че известна в Италия жена демонстрира интерес към него.

Красимир Илиев

Научаваме за случая от източник, съгласно който изпратените към " обичаната " пари са близо 30 000 лв.. Скриваме самоличността на мъжа от съображения за сигурност.

„ Жената се споделя Бенедетта Карета, която съществува. Със сигурност обаче не знае за неговото битие ", показва източникът.

Последвалата интензивна онлайн връзка сред мъжа и " обичаната " му е посредством автоматизиран превод и в последна сметка е обвързвана с изпращане на пари.

„ През цялото време е изпращал пари. От всичките бързи заеми в града са изтеглени заеми, които са изпратени или до Нигерия, или до други адреси – Франция, Кения… Хората го викат да работи, дават му пари, събира си парите и заплащането се прави на седмицата веднъж или два пъти, или на месец два-три пъти “, разясняват още пред bTV.

Намираме мъжа в заведение, в което постоянно се отбива да търси работа. Красимир Илиев признава, че не помни какъв брой пари е изпратил.

Казва, че е ходил и в Италия, с цел да търси Бенедетта, не я е разкрил.

В търсене на обичаната си остава там към седмица, през което време е на улицата и без съвсем никаква храна. Хората в града се свързват с българи в Италия, които събират пари и го изпращат назад в България.

Въпреки че досега е изпратил хиляди левове на въображаемата си брачна половинка Красимир живее в къща, в която няма ток и вода от седем години.

Красимир работи каквото и да е - за всеки, който го повика. Средно дневно изкарва по трийсетина лв..

Той сигурно е бил излъган, самият обаче не го осъзнава.

Според статистиката на ГДБОП, сантименталните киберизмами бележат взрив през последната година, само че жертвите нормално са дами.

„ Много рядко имаме мъж, който е потърпевш от сантиментална машинация, Продават жилищата си, продават парцели, изтеглят всичките си спестявания, взимат заеми от банки, взимат заеми от родственици ", разяснява комисар Владимир Димитров, шеф на дирекция „ Киберпрестъпност “ към ГДБОП в София.

Красимир споделя, че ще се откаже от брачната половинка си в Италия. За да се откаже от обичаната си, не му е необходим бракоразвод – свидетелството му за брак така и така е подправено.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР