Измамите с източване на кредитни карти при пазаруване в платформи

...
Измамите с източване на кредитни карти при пазаруване в платформи
Коментари Харесай

Добра новина: Спад на онлайн измамите и източването на кредитни карти


Измамите с източване на кредитни карти при извършване на покупки в платформи и уеб сайтове за свободна търговия у нас са намалели в последния месец, оповестява БНР. В началото на годината за сходни закононарушения сигнали те във Вътрешното министерство доближиха до 70 дневно.

В последния месец в Главната дирекция „ Борба с проведената престъпност “ ( ГДБОП ) се записват по един, най-много два опита за сходни измами на ден.

В същото време през месец март приблизително за ден сигнали те за сходни закононарушения са били към 15. Схемата има за цел източване на средства от банкови карти при извършване на покупки или продажба на артикули в платформи и уеб сайтове за свободна търговия у нас.

Най-често това става посредством изпратен подправен линк от страна на измамниците, в който жертвата вкарва данните от банковите си карти, след което те биват източвани.

Връзката с излъганите става посредством чат приложения от номера на непознати мобилни оператори.

На няколко пъти от Министерство на вътрешните работи предизвестиха хората у нас да не дават банковите си данни в линкове в интернет, изпратени им от купувачи или продавачи на движимости в уеб сайтове за свободна търговия на артикули.

Зад сходни похищения постоянно стоят незаконни групи и банди от чужбина. В обществените мрежи у нас пък има няколко основани групи от хора, станали жертва на този тип закононарушения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР