Измамата е станала в Благоевград 6 000 лева за разваляне

...
Измамата е станала в Благоевград 6 000 лева за разваляне
Коментари Харесай

Възрастна баба даде 6000 лева за разваляне на черна магия


Измамата е станала в Благоевград

6 000 лв. за повреждане на черна магия! Измамнички отмъкнаха спестяванията на 90-годишна жена от Благоевград.

В схемата взе участие и дете. Хитрите дами лъжат възрастни хора, че им е направена магия и могат да я скапват против избрана сума.

Измамничките са били две. Около 30-годишни с малко дете. Позвънили на вратата на 90-годишната жена, като й поискали храна и облекла за детето. С тази скица съумели да излъгват и други хора, разясняват от полицията в Благоевград.

„ И сега, в който завоюват доверието на притежателя или жителя на жилището, се възползват от негово нехайство или доверие и му изясняват, че има направена магия, с цел да се скапе тази вълшебства, е нужно той да даде наличните си пари, полезности, върху които да се бае”, изясни Йорданка Шаркова, представител на ОД Министерство на вътрешните работи – Благоевград.

Притеснена, че й е направена черна магия старата жена доверчиво дала всичко скъпо, което има на двете си гостенки.

„ В множеството случаи тези пари или полезности се поставят в някакъв тип забрадка или нещо друго, като на пострадалите се споделя, че би трябвало да мине малко време, след което да се извадят парите и да се скапе магията”, изясни още Шаркова.

Измамничките обаче изкусно сменяли кърпите, като оставяли жертвата си с празни ръце, описват още от полицията. Така 90-годишната жена схванала,че е ощетена с близо 6 000 лв..

80-годишната Станка Илиева също е ставала жертва на измамници, само че телефонни.

„ От по-миналата година на 2-3 пъти имах случаи с ало измамници, дори в единия случаи припаднах, тъй като ми споделиха по имена. Казва: „ Синът ти и внукът ти са обгорели и ги караме за София, вижте и съберете 1800 лева””, споделя Илиева.

Схемата е нова за Благоевград, само че към този момент работи. Преди няколко седмици мними магьоснички ограбиха възрастен мъж.

„ Това да ви кажа почтено е доста постоянно събитие. Често се случва, на мен не ми се случва, аз страня такива срещи. Те са доста положителни психолози и нормално могат по погледа да разгадаят като ги погледнат, дали имате някакви мисли тежки, а ние имаме тежки мисли и стартират. Те нормално налучкват. Все нещо ще кажат, че имате”, разяснява Василка Борисова, гражданин на Благоевград.

От полицията приканват възрастните хора да бъдат изключително деликатни към непознати.

„ Да бъдат доста деликатни, да не бъдат доверчиви към непознати лица. По опция да не дават никога нито движимости, нито полезности, нито пари, нито персонални данни, изключително на хора, които не познават”, прикани Йорданка Шаркова.

Измамничките към момента се търсят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР