Излюпи се първата забулена сова за 2020г. в Спасителния център

...
Излюпи се първата забулена сова за 2020г. в Спасителния център
Коментари Харесай

Излюпи се първата забулена сова за 2020г.

Излюпи се първата забулена сова за 2020г. в Спасителния център за диви животни на организацията "Зелени Балкани ", това оповестяват от Центъра.

Тази година двете двойки забулени сови в Спасителния център са снесли общо 12 яйца. Екипите са в очакване и на други излюпени пилета.

Двете двойки са доста положителни и старателни родители, означават от организацията. Те показват, че макар контузиите, които са били нанесени на птиците и не им разрешават завръщане в дивата природа, птиците не стопират да ги изумяват с любовта и отдадеността си към дребните совички.

Двойките забулени сови, които се отглеждат в избавителния център поемат грижите с изключение на за личните си дребни, само че и за непознати, осиротели птичета от техния тип, като им дават по този начин нужните родителска любов и внимание, както и познания и умения за оцеляване в дивото, показват още от организацията.

Спасиха бедстващ ястреб в Пловдивско

Екипи на Центъра са се присъединили в избавителна интервенция в помощ на изпаднали в неволя керкенези в кариера край Хасково, оповестяват още от него.

Работниците забелязали два керкенеза постоянно да кръжат около място в непосредствена непосредственост до поточната линия. Когато отишли да видят за какво птиците прилитат над мястото толкоз постоянно, намерили гнездо с шест яйца. Притеснени, че по време на работа нещо ще падне и ще счупи яйцата, те се свързали със Спасителния център.

След диалог с Регионалната ревизия по околната среда и водите в Хасково и приемане на позволение от тях, екип на Спасителния център на Зелени Балкани беше изпратен на място. Там се е наложило да разделим яйцата и родителите, макар нежеланието им.

Причината за това решение е, че птиците непрекъснато са се плашели от работещите хора и машини на мястото, и съвсем не посещавали гнездото. След вземането на яйцата, те са били сложени в развъдник. В идващите две седмици ще разберем дали последните студени дни и неналичието на топлината на родители не са довели до измръзването на яйцата, означават от Центъра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР