Излюпи се бебе египетски лешоядв диво гнездо с онлайн камера

...
Излюпи се бебе египетски лешоядв диво гнездо с онлайн камера
Коментари Харесай

Излюпи се бебе египетски лешояд в диво гнездо с онлайн камера в Провадия

Излюпи се бебе египетски лешояд в диво гнездо с онлайн камера в Провадия . Това оповестиха от Българското сдружение за отбрана на птиците /БДЗП/.

Всеки може да следи грижите на родителите към бебето на уеб страницата. Вече девет години хиляди хора от над 140 страни стават очевидци на тайния живот на международно застрашения тип. След няколко дни се чака и излюпването на второто лешоядче. Досега фамилията сполучливо е отгледало общо 12 дребни.

В момента и двете птици се редуват да лежат върху новоизлюпеното пиле и другото яйце и да носят храна. Повече от 10 години Българско дружество за защита на птиците следи фамилния живот на потайните птици и посредством конфигурирани фото-капани в гнезда на типа в Източни Родопи. Данните демонстрират, че мъжките лешояди поставят повече старания при градежа на гнездото, до момента в който женските имат по-важна роля по време на мътенето на яйцата. Но и двата пола имат еднообразно значение при храненето и развъждането на дребните, като сполучливо поемат ролята на другия родител, когато се наложи.

Сътрудници по LIFE плана " Нова вяра за египетския лешояд " постоянно обезпечават на двойката задоволителни количества безвредна храна, с цел да се сведе до най-малко рискът от попадане на токсини или липса на задоволително количество за сполучливото изхранване на дребните. Всяко лято те бдят над младите птици в най-уязвимия за тях интервал - този на първия полет. Българско дружество за защита на птиците стартира за поредна година акция за защита на гнезда на египетски лешояди през август и чака своите доброволци.

Технологии като камерите и фото-капаните ни разрешават да разберем повече за международно застрашения тип, а по този метод да бъдат определяни и прилагани подобаващите ограничения за неговото запазване, показват от организацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР