Излязохме от кутията и погледнахме по нов начин познатите неща,

...
Излязохме от кутията и погледнахме по нов начин познатите неща,
Коментари Харесай

Светлана Стефанова, генерален мениджър на „ФААК България“: Излязохме от кутията

Излязохме от кутията и погледнахме по нов метод познатите неща, казва Светлана Стефанова, общоприет управител на „ ФААК България “. Компанията води началото си от американската група Datapark, позната на международните пазари с паркинг системите си. Развойната активност в България започва през 1996 година, а две години по-късно компанията стартира и индустриална активност. През 2002 година е построен първият цех в Тутракан, който след това прераства в промишлен парк. От 2012 година Datapark е част от фамилията на FAAC – международен водач на пазара за автоматизирани системи, а българската компания е значимо негово звено. 

Как повлия 2020 година на процесите във вашата компания?

Смятам, че при положителните бизнеси основната дума е „ еластичност “, по тази причина се веселя, че показахме бърза реакция на измененията на пазара. Например със системата, която автоматизирано следи и лимитира броя на посетителите в търговски обекти.

Проблемите във връзка с превоза ни накараха да диверсифицираме източниците си на доставки и да сме по-точни в планирането на материали. Затвърди се чувството, че би трябвало да работим повече, с цел да създадем запаси, посредством които да оцелеем при необикновена обстановка.

Какви софтуерни промени въвеждате в производството си и с какво се разнообрази вашето портфолио?

След 26 години напредък едвам с присъединението ни към огромна интернационална група разбрахме на процедура какво значи „ да излезеш от кутията “. Последните години започнахме цялостна метаморфоза на някои процеси: произвеждане, основано на LEAN методологията, и развойна активност, ръководена според Agile. И двете изискват мощна екипна работа и трябваше да погледнем по нов метод добре познатите неща. В системата ни за ръководство на паркинги сполучливо въведохме безконтактно издаване на билети от входното устройство, както и мобилно приложение, което посредством Bluetooth разрешава влизане, излизане и възнаграждение на паркинга още веднъж, без да се допира нищо.

По какъв метод вашата компания въздейства на районите, в които оперира?

Подпомагаме развиването на местни снабдители. Така те уголемяват бизнеса си и влизат в партньорство с други интернационалните компании. Участваме в правене на образователни проекти и стратегии, с цел да допринесем за по-ориентирано към бизнес потребностите образование. Така откриваме връзки с стимулирани младежи, които натрупат на практика умения при нас, а ние им предлагаме кариерно развиване. Искрено се надяваме, че по този начин можем да помогнем за задържането им в района. Фирмата е най-големият шеф в община Тутракан, по тази причина считаме за собствен дълг да поддържаме локални начинания и да подкрепяме развиването на общността.

Какви са пазарите и клиентите, към които обръщате взор през 2021 година?

Няма да е пресилено, в случай че кажа, че към този момент сме в целия свят. Докато доста компании внасят от Китай, ние изнасяме. Имаме развита лична дистрибуторска мрежа, само че сме отворени и към външни сътрудници. Стоейки зад инсталирането и поддръжката на устройства, продадени от тях, ги улесняваме и подсигуряваме сигурност. През 2021 година ще предложим на нашите клиенти нови цифрови услуги, които да облекчат работа им. Планираме да засилим и позициите на онлайн продажбите.

*Интервюто е оповестено в списание " Мениджър "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР