Излязоха слухове, че се крия и ме е срам, това

...
Излязоха слухове, че се крия и ме е срам, това
Коментари Харесай

Гешев поиска отвод на членовете на ВСС, поискали неговото освобождаване

Излязоха клюки, че се укривам и ме е позор, това не е правилно, бях в друга страна - на медицински туризъм. Сега пристигам, с цел да вземам участие в процедурата. Относно втората серия на копродукцията на основния прокурор, ще кажа, че това е цялостна операция. Записът, който Гешев показа, е един прахуляк, с цел да се отклони вниманието, това не съм аз.

Това сподели членът на Висш съдебен съвет Йордан Стоев преди съвещанието на Висшия правосъден съвет.

На него ще се разисква възможно ли е първото искане за оставката на.

По думите му самият той ще даде спомагателни данни пред органите. " Има инспекция в СГП, а ще получа и призовка от ВКП. Бях известен, че съм търсен за тази призовка. Извикани са Георги Кузманов и Калина Чапкъкова заедно с мен, това е обикновен опит за заплашване.

Не съм поканил Гешев, той ме предложения на посетители. Той показа една версия, не сподели всичко сред нас. Гешев направи шоу със слаба постановка ", изясни той. И добави, че направеното във ВКП не може да бъде обжалвано.

" Би трябвало всичко да отиде в първоинстанционната прокуратура, а това ще наруши правата и на тримата ", уточни Стоев. 
В началото на съвещанието Иван Гешев поиска отказ на членовете на Висш съдебен съвет, предложили неговото премахване.
Документът беше импортиран от шестима представители на Прокурорската гилдия. В претекстовете си те записаха, че е неприемливо израелски специалист да взе участие в огледа на мястото на гърмежа до колата на Гешев.

" Ще стартира с искане на отказ на шестте членове на Висш съдебен съвет, които са внесли настояването за предварителното освобождение на основния прокурор. В случай, че същите не си създадат отказ с процедурите на Висш съдебен съвет, смятам че по този въпрос би трябвало да се произнесе Комисията за попречване на спор на ползи към Висш съдебен съвет с оглед определяне на обективността и непредубедеността на шестте члена на Висш съдебен съвет ".

Иван Гешев обясни пред Висш съдебен съвет, че не е правил записа сред него и Йордан Стоев от Висш съдебен съвет, в който се приказва за неговата оставка, както и дали ще получи гаранции за сигурност, когато си я подаде.

Стоев също отхвърли да е правил записа. " Записът, който беше показан на конференцията на, е един прахуляк, с цел да може да се отклони вниманието от актуалната процедура. Аз не съм правил записа. Ще получа призовка от ВКП през днешния ден. За какво и за какво не знам ", съобщи членът на Висш съдебен съвет, който се появи в аудиозапис, показан от основния прокурор предходната седмица на брифинг.

“Не аз съм поканил, с цел да отида в дома му на посетители, а той ме е поканил. Той показа едни известия на телефон, които не са цялостни. Всичко, което е сред нас, не е показано, само че то ще бъде показано на съответните органи ”, добави Стоев.

Той не пожела да разяснява повече елементи и посочи, че всички въпроси ще бъдат коментирани пред надлежните органи.

Крайно време е да разкрием истината за всичко протичащо се. Държа това да бъде в институциите, които са призвани да вземат решение тези разногласия. Една от тези институции е Висш съдебен съвет. Тук би трябвало да се вземат решение въпросите, а не с конференции, записи, чатове и недомлъвки, съобщи правосъдният министър Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо.

Зарков уточни, че има разнопосочни твърдения - “правени ли са такива записи, кой ги е правил, употребявани ли са за насила и изнудване ”, означи той и акцентира, че Висш съдебен съвет е органът, които би трябвало да реши това.

“Процедурите са написани от Висш съдебен съвет във вътрешни правила. В момента ще се преглежда допустимостта и редовността на първата почнала процедура. За втората, която беше импортирана преди няколко дни тече период за предоставяне на мнение от основния прокурор ”, сподели Зарков и посочи, че срокът е 7 дни.

Вероника Имова от Висш съдебен съвет прикани да преглеждат предлагането за освобождението на независимо, а не би трябвало да се разискват разнообразни заявления.

Калина Чапкънова предложи да се разиска декларацията на шестимата членове от прокурорската гилдия, с които желаят предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор. 

Главният прокурор упълномощи юрист Томова, която да води неговата отбрана, написа Блиц.

Дневният ред включва две точки. Първата е изговаряне по редовността и допустимостта на предлагането от членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за предварителното освобождение от служба на основния прокурор на Република България за тежко нарушаване на служебните отговорности.

Втората е продължение на разискването на сигнала, подаден до Висшия правосъден съвет на 16 май 2023 година от Борислав Сарафов – шеф на Националната следствена работа, и чуване на подателя на сигнала и посочените в сигнала лица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР