Излязоха резултатите от първите проби вода, взети в квартал "Пастир"

...
Излязоха резултатите от първите проби вода, взети в квартал "Пастир"
Коментари Харесай

Замърсяване с пестициди и хербициди са показали първите проби вода от Пастир

Излязоха резултатите от първите проби вода, взети в квартал "Пастир " в Генерал Тошево, които демонстрират, че питейната течност е нечиста с пестициди и хербициди, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация след съвещание на регионалния щаб за отбрана при бедствия.

За случая е осведомен министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. Продължава да се промива водопреносната система в квартала, в това число и водопроводните отклонения към домовете на хората, допълват от пресцентъра, базирайки се на основния инженер на "ВиК "-Добрич Павел Павлов. По неговите думи водата, употребена за измиването на тръбите, ще бъде приспадната от партидите на общо 200 клиента на "ВиК " в квартала.

Дружеството е осигурило водоноска, само че водата не е годна за пиянство, а е подобаваща единствено за битови потребности. Водоподаването в квартала ще бъде възобновено едвам откакто лабораторните разбори подсигуряват, че водата в мрежата е безвредна, показват от регионалната администрация.

Районната прокуратура в Генерал Тошево води досъдебно произвеждане за нечистата вода. Според проверяващите към този момент е открит източникът на замърсяване - при доливане на вода в цистерна, съдържаща пестициди, заради ниското налягане на водата се е получило засмукване на течността във водопреносната мрежа. Живеещите в квартал "Пастир " са били навреме известени да не употребяват вода от мрежата, която е била със характерен аромат и пяна. Няма потърпевши хора и животни, осведомиха от Апелативната прокуратура във Варна, представени от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР